La Conselleria mantindrà a Ontinyent el Servei d’Atenció a la Dependència, l’Agència AMICS i el Punt d’Encontre Familiar

L’alcalde i el regidor de Serveis Socials reclamen al Conseller la posada en marxa de la Residència de Dia de Discapacitats

La Conselleria de Justícia i Benestar Social ha confirmat que mantindrà a Ontinyent la prestació del Servei d’Atenció a la Dependència, l’Agència AMICS i el Punt d’Encontre Familiar, que durant 2012 seguiran prestant atenció a la ciutat exactament com es feia fins ara. Aquest compromís va ser obtingut per l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament, Manuel Ruiz, en una reunió mantinguda esta setmana amb el Conseller de l’Àrea, Jorge Cabré, i diversos càrrecs de la Conselleria de Justícia i Benestar Social. En paraules de l’alcalde, “comptar amb la garantia de la continuïtat de la prestació d’estos serveis és un fet molt positiu, ja que estos tres punts d’atenció serveixen per atendre les necessitats de sectors que requereixen d’una atenció específica, com són les persones en situació de dependència, els immigrants i els fills de famílies separades amb problemes”.

A la reunió Jorge Rodríguez i Manuel Ruiz van reivindicar al Conseller la posada en marxa de la Residència de Dia de Discapacitats, les obres de la qual estan acabades des del passat mes de febrer i que encara està tancada. En aquest sentit, es va parlar de la realització de les escomeses d’aigua, llum i gas; i de l’equipament del centre, aspectes als que s’ha d’actuar per a poder posar en marxa les instal·lacions. Segons explicava Manuel Ruiz, “li vam dir que era una llàstima que la residència, que ha tingut un cost de més d’un milió d’euros, estiga tancada ja 10 mesos, sobretot perquè és una necessitat per als xiquets i pares que estan al Centre de Dia”. El Conseller va avançar que les escomeses són una actuació que es podria resoldre prompte, que es tractarà de buscar una partida per a disposar l’equipament en 2012 i que la previsió seria posar en marxa la residència a l’any 2013.

Per altra banda, l’Alcalde i el regidor de Serveis Socials van exposar a Jorge Cabré el retard que té la seua Conselleria amb l’Ajuntament d’Ontinyent al pagament de diversos programes de manteniment de serveis, com el del Centre de Dia de Discapacitats o el Centre Ocupacional, entre altres, un deute acumulat corresponent a les anualitats de 2010 i 2011 i que arriba als 1’8 milions d’euros. El Conseller es va comprometre amb els representants municipals a traslladar la petició a la Conselleria d’Hisenda, per tal que es faça efectiu el pagament d’estes partides el més aviat possible. En paraules de Manuel Ruiz, “la reunió va ser molt cordial, però ens haguera agradat que el Conseller ens haguera donat dates per al pagament d’aquest deute de la Conselleria de Justícia i Benestar Social amb Ontinyent”.

En aquest sentit, l’Alcalde, Jorge Rodríguez, concloïa que “seguirem visitant als representants autonòmics tantes voltes com siga necessari, perquè quedant-se al despatx els diners no arriben al poble, i el que demanem no són coses que no ens pertoquen, sino diners que correspon rebre a Ontinyent”.