La comparsa Estudiants d’Ontinyent celebra el seu 150 aniversari

estudiants-150-aniversari-21

La segona de les activitats del 150 aniversari de la comparsa d’Estudiants va tindre lloc el dissabte passat, 27 de març, a un conegut restaurant de la localitat. Per part de l’agrupació s’havia organitzat un sopar on tingueren cabuda totes les persones que des de sempre han tingut relació directa o indirecta amb la comparsa, per celebrar conjuntament un esdeveniment d’aquesta importància. El lema que defineix les celebracions d’aquest aniversari és “Estudiants d’abans, Estudiants d’ara” amb la intenció de compartir amb tothom l’alegria de fer i haver fet festa des d’abans de 1860.

Al voltant de dues-centes cinquanta persones es donaren cita en aquest sopar per recordar i viure tots aquell moments recuperats de la memòria històrica de la comparsa. Estudiants que ho van ser s’hi trobaven amb Estudiants que ho són, i tots compartien l’alegria d’haver caminat des d’aquell inici de 1860 amb la resta de festers de la ciutat per fer cada cop millor i més gran la festa morocristiana ontinyentina.

estudiants-150-aniversari-1

Va ser una emotiva retrobada de generacions d’Estudiants que totes i tots van poder reviure contemplant l’audiovisual que es va projectar sobre una pantalla gegant, en el que van discórrer imatges que els portaven a la memòria moments alegres i festers viscuts amb els amics i les amigues de sempre.

Els músics de la banda Cultural Instructiva Unión Musical Genovense van posar la salsa de la nit amb la seua peculiar i particular manera d’interpretar les marxes cristians i els pasdobles festers. Músics quasi tots ells que han viscut la seua trajectòria musical amb els festeres i les festeres dels Estudiants d’Ontinyent, ja
que, des de quan la comparsa va retornar a la festa l’any 1972, han crescut compartint amb tots festers i festeres d’aquesta comparsa l’estima per la música i la festa.

Mentre els comensals prenien café, el conductor de l’acte, Rafa Torró Martínez, donava pas a la presidenta de la comparsa i primer Tro d’enguany, Patricia Conejero Salinas, la qual en unes breus paraules donava la benvinguda a totes i tos i agraïa aquest moment tan significatiu per tots, desitjant que aquestes celebracions del cent cinquanta aniversari marcaren positivament l’esperit de totes i tots.

expo-estudiants

Tot seguit era el president de la Societat de Festers, Rafael Ferrero Terol, va fer un poc de memòria històrica de la comparsa, i es va congratular de les celebracions que aquesta estimada comparsa estava fent en conmemoració de l’efemèride. Finalment, va ser Juan Gil Zamora, responsable de la recopilació audiovisual, qui va explicar quin era el treball que fins ara s’havia fet i que tots podien veu a la projecció que anava a contemplar i que era la mateixa que tenien totes i tots al DVD que la comparsa els havia regalat. Va fer menció especial a totes les persones que, gràcies al seu treball de recerca i recopilació, havien fet possible aquell document gràfic. L’emoció del record es va colar al sopar en veure a la pantalla tots aquells Estudiants que, malauradament, els havien deixat.

La nit va continuar fins altes hores de la matinada. Tots i totes van elogiar aquesta iniciativa festera de la comparsa. Aquesta era la segona de les activitats programades. La primera de les activitats va ser l’exposició de fotografia històrica que es va inaugurar al MAOVA i que actualment s’ha tornat a inaugurar al saló d’exposicions del Museu Fester. Una interessant mostra de fotografia i d’objectes característics de la comparsa que podrà ser visitada al Museu Fester les vesprades dels dijous i divendres, i els matins dels dissabtes i diumenges, en l’horari de visita d’aquest museu.

expo-estudiants-2