El pròxim divendres 13 de febrer
La Casa del Producte Valencià de Xàtiva ofereix el divendres 13 de febrer un tast de Bodegas Vinessens (http://vinessens.com/). «Vinessens, és un celler familiar en què tractem sempre de donar als nostres clients un poc més que un vi de qualitat. L’atenció i mim de vinyes velles, inclús alguns centenaris, la passió i la dedicació d’una família per fer allò que més ens agrada i la formació tècnica de què dia a dia portem avant este projecte, ens avalen per a traure al mercat uns productes que es recolzen en tres pilars, il·lusió, innovació i treball.».
El tast és gratuït, els interessants en gaudir d’aquest esdeveniment només han de confirmar l’assistència en els telèfons 96 2280716 / 618778195.
A més durant la setmana de San Valentí, La Casa del Producte Valencià regalarà bombons o vi per compres iguals o superiors a 25 euros. L’establiment de La Casa del Producte Valencià està ubicat al polígon industrial C de Xàtiva, en el carrer Fàbrica de Paper, núm. 19 (enfront de la Universitat Catòlica).
Fitxa técnica Essens
VINIFICACIÓ
Verema manual en xicotetes caixes de plàstic i conservació a 4 ºC durant 24 hores. Selecció de xanglots en celler. Maceració a 8ºC durant 18 hores abans de la fermentació. Fermentat en bótes de 500 litres a 12-13 ºC durant 25 dies.
Posterior criança durant 2 mesos en bóta nova de roure Francés de 500 litres, realitzant-se batonages durant este temps, a fi d’aconseguir la complexitat organolèptica que caracteritza a este vi.»
NOTES DE TAST
Groc verdós, molt brillant i amb rivet acerat. Nas elegant, fresca, amb tocs a fruites blanques d’os, com a albercocs i peres. Apareixen certs tocs fruiters cítrics que recorden a la pell i als fulls de tarongers i pomelos. Notes a fruites seques i brioxeria, que apareixen a mesura que es va obrint el vi.
D’agradable entrada en boca, posseïx un pas alegre i fruiter. Sedós, amb volum i amb bona densitat. Molt bona i integrada acidesa, amb tocs fins de fusta i un punt herbaci.