La 26a MIT a la Vall d’Albaida ofereix tretze funcions durant el cap de setmana

El navegatorioUn cicle de curtmetratges valencians d’animació i una variada sèrie de tallers i jocs completen la programació

Cinema, jocs, funcions per a tots els públics i adults, i, sobretot, marionetes, moltes marionetes. Estos seran els ingredients que protagonitzaran el cap de setmana del 13 i 14 de novembre a la Vall d’Albaida amb motiu de la 26a Mostra internacional de titelles. El gros de la programació es concentrarà a la vesprada de dissabte amb la posada en escena de cinc obres: El viento pequeño de La gotera de lazotea a Atzeneta d’Albaida (18.00 h), Sapo dels italians Teatro Gioco Vita a Bocairent (18.00 i 20.00 h), Pico sucio i Tres somos tres dels cubans El retablo i Papalote (a Benissoda i a Castelló de Rugat, respectivament, a les 19.00 h) i Señores de las nubes dels mexicans El navegatorio a Montaverner (19.00 h). Ja per la nit serà el torn dels castellanolleonesos de Teatro Corsario que representaran, sols per a majors, La maldición de Poe. Les activitats es completaran amb la proposta lúdica de Guixot de 8 a Benigànim (11.00 a 13.30 h) i al Centre comercial El Teler d’Ontinyent (17.00 a 20.00 h).

Gioco VitaPrecisament, els tallers i els jocs d’esta companyia serviran diumenge de matí (10.00 h) com a preludi de l’acte de cloenda (12.00 h) que tindrà lloc a la Sala Gomis de la capital comarcal on es lliuraran els Premis “Mostra de titelles” i comptarà amb l’actuació de Papalote. Igualment, a migdia es podrà tornar a veure a Christian Medina del Retablo al Saló d’actes de l’Ajuntament de la Pobla del Duc i de vesprada finalitzarà el certamen més antic de les arts escèniques valencianes amb els muntatges de Teatro Gioco Vita (Aielo de Malferit, 17.00 i 19.00 h) i del Navegatorio (l’Olleria, 18.00 h). Paral·lelament i durant tot el cap de setmana, Albaida acollirà la projecció de tres peces dins d’un cicle dedicat als curtmetratges valencians d’animació.

Teatro CorsarioEn total, la recta final de la 26a Mostra internacional de titelles de la Vall d’Albaida contempla tretze funcions que “demostren, de nou, les infinites possibilitats escèniques de les marionetes”, segons Filiberto Tortosa, president de la Mancomunitat de municipis de la comarca encarregada de l’organització del festival. A més, Tortosa convida tant als habitants de la regió com d’altres zones “a acudir als nostres escenaris i disfrutar d’una iniciativa cultural tan peculiar i tan atractiva al mateix temps que cuidem al màxim per oferir espectacles de la màxima qualitat per donar resposta, fins i tot, als públics més exigents”.