Filiberto Tortosa: “La cita amb els productes agroalimentaris de la comarca esdevé un èxit comercial i de públic”
La presentació a València; les activitats complementàries, i la implicació dels col·lectius comarcals d’hostalers, de carnissers i de forners “van ser les claus per a que es desbordaren les previsions més optimistes d’afluència” a la 12a Fira gastronòmica de la Vall d’Albaida en paraules de Filiberto Tortosa, president de la Mancomunitat de municipis de la comarca, qui incideix en què “la cita amb els nostres productes agroalimentaris va resultar un èxit comercial i de públic”. La proposta, celebrada aquest passat cap de setmana, de l’11 al 13 de novembre, a la plaça de Sant Domingo d’Ontinyent, també va tenir un caràcter solidari amb la recollida de fons per a la Fundació Gent per Gent per al foment de la investigació biomèdica a la Comunitat Valenciana.
Així, Tortosa assegura que la promoció, per primera vegada, al CDT de València “va contribuir a donar-li una major difusió a l’esdeveniment i congregar un major públic de fora del nostre àmbit, el que, sens dubte, ajuda a promocionar el millor dels nostres restauradors i dels nostres productors”. A més, l’ampla programació paral·lela realitzada per Ad libitum, AHVAL, els ballets Master i Opera i l’Associació Tyrius de mestresses de casa i consumidors d’Ontinyent “va dinamitzar l’afluència de visitants al llarg del cap de setmana”, tal i com destaca el màxim dirigent de l’ens comarcal; igualment, la coordinació amb la 27a Mostra Internacional de Titelles va permetre “que, fins i tot, els més menuts disfrutaren de la mà de l’espai lúdic i de creació ‘Cal Titella’ on podien conèixer les diferents tècniques de les marionetes”.
Finalment, Tortosa incideix “en el paper fonamental” que l’Associació d’hostalers i els Forners de la Vall d’Albaida així com l’Associació d’embotits tradicionals i artesanals d’Ontinyent “desenvolupen com a principals atractius per als visitants, sense deixar de banda la resta d’expositors que conformen una completa oferta que combina la gastronomia amb els vins i les cerveses de la comarca”. Per tant, el president de la Mancomunitat afirma que “la Vall d’Albaida pot sentir-se satisfeta i ben orgullosa de la seua riquesa agroalimentària”; per això, “la massiva presència de veïns a la plaça de Sant Domingo durant tot el cap de setmana és un símptoma inequívoc de la necessitat d’impulsar iniciatives d’este volum per tal de dinamitzar la nostra economia”, segons conclou Filiberto Tortosa.