L’alcaldessa deixà els regidors de Compromís sense acabar el torn de precs i preguntes
El ple ordinari corresponent al mes de setembre estigué marcat per l’abandó de la Sala de Plens de l’equip de govern encapçalat per la popular Pilar Alandes qui emparant-se en la llei no deixà als regidors de Compromís continuar amb els precs i preguntes i abandonà la sala de plens, segons informen des de Compromís. El ple començà a les 22.00 hores i finalitzà a les 00.00 hores.
Des de Compromís assenyalen que és la segona vegada que l’equip de govern protagonitza una acció similar, doncs ja en el segon ple de la legislatura, l’alcaldessa interrompé el torn de preguntes dels veïns i anuncià que a partir d’ara ja no deixaria participar el poble en el ple, una tradició que s’ha mantingut en Senyera des de l’arribada de la democràcia.
“Ja coneixíem el talant poc democràtic de l’equip de govern al qual no agrada que fem preguntes i demanem informació, però la manera d’abandonar el ple d’ahir és un atac directe a la democràcia i als veïns”, afirma la regidora Sandra Capsir. A l’ajuntament de Senyera els plenaris ordinaris se celebren cada tres mesos i són els únics on es permet als regidors fer precs i preguntes. Des de Compromís denuncien que només disposen de 4 plens a l’any per poder traslladar els precs i preguntes a l’equip de govern i que és intolerable que no se’ls deixe fer la seua tasca d’oposició.
Compromís anuncia accions legals
Però açò no és tot, des de Compromís anuncien que a partir d’ara emprendran accions legals contra l’equip de govern que continua sense respondre ni en temps ni en forma les queixes o les peticions d’informació per part dels regidors. Després d’advertir en diverses ocasions les representats populars la seua obligació de facilitar la informació requerida o com a mínim d’una resposta per escrit, els regidors anuncien que no hi haurà més precs i passaran a emprendre accions legals. “Estem cansats d’acudir a l’Ajuntament i que l’alcaldessa no acompleixca l’horari d’atenció. Estem cansats de posar queixes per escrit i peticions d’informació que no reben resposta. La política d’ocultació d’informació per part de l’equip de govern és la pròpia dels règims més conservadors. I ara només faltava que ni tan sols ens deixen fer oposició als plenaris”, lamenta Pau Mascarós, regidor de Compromís.
“És evident que no els agrada que preguntem, ni que tampoc ho facen els veïns”. És per això que des de l’anunci de l’equip de govern de suprimir els precs i preguntes de la gent del poble, Compromís ha obert a una bústia electrònica on els veïns els fan arribar allò que volen que es pregunte al ple.
La circumval·lació, un punt calent del ple
Una de les qüestions que incomodà l’equip de govern foren les preguntes relacionades amb la recent inauguració de la circumval·lació. Tot i que és cert que la distància que separa Senyera de Castelló no arriba als dos kilòmetres, la circumval·lació ha deixat el poble de Senyera aïllat ja que finalment no s’ha fet cap connexió peatonal que permeta als veïns creuar la carretera sense perill. Des del grup destaquen que fins a tres ocasions va preguntar la regidora de Compromís a l’alcaldessa Pilar Alandes si li semblava encertat obrir la circumval·lació sense haver construït al mateix temps un pas segur per als veïns de Senyera que vullguen anar a peu o en bicicleta. Finalment la resposta, tal i com recull l’acte del ple, fou: no sap, no contesta.
«L’equip de govern tampoc no va saber explicar com és possible que l’Ajuntament autoritzara la marxa dels pares i mares de l’institut als quals se’ls ha retallar el servei de transport. La marxa va tenir lloc el passat dimarts sense la presència de cap policia ni força de seguretat de l’estat que tallara el tràfic i garantira la seguretat dels veïns», recalquen.
Els partits en l’oposició (PSPV i Compromís) que continuen exigint a Diputació el compliment del compromís de construir un carril bici i una connexió peatonal segura. Aquesta reivindicació històrica dels dos pobles ha quedat de moment en paper mullat i no hi ha cap projecte en ferm que tinga prevista una connexió subterrània o elevada que facilite els pas dels veïns, tal i com va confirmar a nit el PP.
Moció Contractació
A més a més, Compromís va presentar al ple una moció per tal de comprometre a l’Ajuntament a ofertar públicament i de manera transparent qualsevol lloc de treball, contractació d’obra i servei… renunciant a les adjudicacions directes que afavoreixen l’amiguisme i la col·locació a dit. El PP va decidir no votar, eixint de la sala de plens, i declarar nul·la la moció, emparant-se en la llei.