Compromís pregunta al diputat Bailach questions sobre un concert de fira

Suñer: “Rus confon les institucions on governa amb propietats seues”
El diputat de Compromís en la Diputació de València, Emili Altur, va preguntar a instàncies de Compromís Xàtiva el cost del concert final de ‘Sona la Dipu’ a Xàtiva amb Alaska i Mario Vaquerizo, si hi havia una zona VIP i quines persones estaven autoritzades a entrar en ella. Segons aquest grup polític, en la resposta, el diputat de Joventut i Esports, Miguel Bailach, s’ha limitat a informar del cost de les actuacions: 33.000 euros + IVA Fangoria i 9.000 euros + IVA Nancys Rubias, sense incloure cap despesa dels grups finalistes ni els premis. Compromís ha assenyalat que Bailach no ha informat de la resta de infraestructures: càtering de la zona VIP, seguretat, etc, «la qual cosa fa pensar que no corrien a càrrec de la Diputació, sinó de l’Ajuntament, que ho ha negat reiteradament. Així mateix respon que els convidats a la zona VIP eren sponsors i autoritats que assistien a l’acte institucional».

Cristina Suñer, portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Xàtiva considera que aquesta resposta no aclareix el que va ocórrer aquella nit i ha declarat que “si només estaven convidats a la zona VIP sponsors i autoritats, perquè hi havia membres de Nuevas Generaciones del PP?, quin era l’acte institucional que es va realitzar? i si el cost del concert només inclou les actuacions i no el càtering i la seguretat, qui els pagava i qui era el responsable? Molt ens temem que, una vegada més, la confusió del nostre alcalde, que creu que tot lloc on governa, Ajuntament i Diputació són de la seua propietat, ha fet que, després de muntar-se una festa personal per a ell i membres del seu partit pagada amb diners de tots, no sàpia qui és realment el responsable», manifesta Suñer.

També considera que el cost total de més de 45.000 euros (o quasi 51.000 si acaba pagant-se amb el nou IVA) «que paguem entre totes les valencianes i valencians és excessiu per a la situació actual, per al que es va veure allí i per al que l’Ajuntament es va gastar en la resta de la Fira, a excepció feta, clar està, del concert d’Albano», destaca la portaveu de Compromís. “Una vegada més podem comprovar que a Rus només li importa de la Fira els actes on ell puga anar per a lluir-se, com va fer aquell dia en el lliurament de premis als finalistes, lliurament, per cert, que va ser xiulat per molts dels assistents», finalitza Suñer.