L’institut Simarro guanya dos premis al concurs d’aplicacions mòbils de la UPV

L’alumne Ferran López queda tercer a l’Olimpíada de Matemàtiques 2015

L’institut IES Simarro de Xàtiva ha guanyat dos premis al concurs de desenvolupament d’aplicacions per a mòbils Android AppInventor. Aquest concurs va estar organitzat per la Universitat Politècnica de València al campus d’Alcoi. Participaren alumnes del cicle superior de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma(DAM) de l’institut de Xàtiva, amb la professora Ana Gema Sanchis Perales.

L’objectiu del certamen era presentar les aplicacions que havien desenvolupat els alumnes al llarg d’aquest primer trimestre. Finalment, l’alumne Carles Talens, amb l’aplicació Run4Fun, va guanyar el primer premi. Vicent Ferrandis va obtenir una menció d’honor amb la seva aplicació anomenada TrekkingVLC.

Run4Fun

L’aplicació Run4Fun permet a l’usuari registrar les dades de les seves activitats esportives (distància, temps, calories, entre altres) i ho fa utilitzant la geolocalització amb el gps del telèfon mòbil. També permet l’emmagatzemament d’aquestes activitats en una base de dades, que es pot consultar i comparar amb altres activitats, així es pot vorer el progrés que fa l’usuari al llarg del temps.

TrekkingVLC

TrekkingVLC és una aplicació desenvolupada per als amants del senderisme en la província de València. S’han agrupat les rutes per nivells de dificultat: fàcil, mitjà i difícil. En funció de la dificultat apareixen els diferents paratges i zones, una vegada seleccionat el destí apareix una pantalla amb informació de la ruta, com ara: el municipi on es troba, el desnivell, la duració estimada de la ruta, etc.

L’app també permet guardar les fotos que es realitzen al llarg de la ruta, cronometrar el temps o llegir amb un Scanner els codis QR que es troben els usuaris al llarg del camí.

Guanyador Olimpíada Matemàtica

D’altra banda, l’alumne del Simarro, Ferran López, de 1er de batxillerat, ha quedat al 3er lloc de la LI Olimpíada de Matemàtiques 2015. L’Olimpíada està organitzada per la Universitat de València i per la Universitat Politècnica de València. La fase final es va realitzar el passat dia 16 de gener a la ETSI d’Edificació. Els objectius que persegueix l’Olimpíada són: estimular l’estudi de les matemàtiques entre els joves, premiar l’esforç i l’excel·lència acadèmica, divulgar les matemàtiques i servir de punt d’encontre entre les ensenyances de secundària i la universitat.

Amb aquest premi, Ferran també ha sigut recompensat amb l’exempció de pagament de la matrícula del primer curs si es matricula en alguna de les dues universitats organitzadores.

Pràctiques a Europa

Finalment, dins del pla d’internalització del centre, l’IES Dr. Lluís Simarro participa en un consorci d’Erasmus+ KA1 amb la intenció de què els alumnes de cicles formatius de grau mitjà puguen fer pràctiques en empreses de diferents països de la Unió Europea. A finals de gener, 3 alumnes que van cursar l’any passat el Grau Mitja d’informàtica i 1 del Grau Mitja d’administratiu, van començar pràctiques en empreses de la localitat Italiana de Reggio-Calabria. La durada de l’estada serà d’un mes.

Més avant, dins del mateix programa europeu, 8 alumnes més del centre que estan cursant segon GM d’informàtica o administratiu podran realitzar pràctiques a Itàlia, Londres (Anglaterra), Berlín (Alemanya) o Paredes (Portugal).