L’ex-rector Francisco Tomás i el grup Al Tall rebran el Guardó Primer de Maig de la UGT

L’acte de lliurament de la VI edició dels guardons es celebrarà el 20 de maig a la casa de la cultura González de Quirós de Gandia

El jurat de la VI edició dels Guardons Primer de Maig, organitzats per la UGT-PV i la Unió Comarcal Ribera Baixa, La Safor i la Vall d’Albaida, ha resolt premiar enguany el senyor Francisco Tomás Vert, en la modalitat individual, i al grup Al Tall, en la modalitat col·lectiva.

La cerimònia de lliurament dels premis es celebrarà a Gandia el pròxim dia 20 de maig a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós a les 11.00 hores. L’escultura commemorativa que s’atorga com a guardó als premiats és una obra original de l’artista Josep Díaz Azorin.

Els Guardons Primer de Maig
Els Guardons Primer de Maig s’atorguen per a reconéixer mèrits individuals i col·lectius que hagen contribuït a millorar la nostra societat a partir del compromís amb els valors democràtics, de justícia social i de solidaritat que inspiren l’acció sindical de la UGT.

Francisco Tomàs Vert, ex-rector de la UV
En la modalitat individual el Jurat ha premiat el senyor Francisco Tomás Vert per la seua meritòria tasca al capdavant de la primera institució acadèmica valenciana, la Universitat de València, de la que va estar rector.

El treball de Francisco Tomás ha contribuït a projectar la imatge de la Universitat de València i a obrir-la a la societat. L’ex-rector ha acreditat també en aquest temps una gran vocació de servir als interessos del conjunt de la societat valenciana i una gran voluntat de treballar per una societat més justa.

Al Tall, 35 anys de música en valencià
En la modalitat col·lectiva el Jurat ha premiat el grup Al Tall, tant per la seua trajectòria de 35 anys de música com pel seu compromís cívic amb els valors democràtics i amb la cultura i la identitat pròpia del poble valencià.

El jurat de la sisena edició dels Guardons Primer de Maig ha estat integrat per l’escriptor Josep Antoni Fluixà Vivas, l’acadèmic Josep Lluís Doménech Zornoza i el membre del Consell Valencià de Cultura Jesús Huguet Pascual. Pepa Lorca Llinares i Raül Roselló Gregori han representat a la UGT en el jurat.

Com es recordarà, els Guardons Primer de Maig han premiat en anteriors edicions personalitats tan rellevant com ara el Doctor Bernat Sòria, la Vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega, l’expresident Joan Lerma, l’escriptor i periodista Fernando Delgado i la química i empresària Pilar Mateo. En la modalitat col·lectiva s’ha atorgat el guardó a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, la Reial Societat Econòmica d’Amics del País, la tripulació de l’embarcació de pesca Francisco y Catalina, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura.

Acte de lliurament dels Guardons Primer de Maig
El jurat de la VI edició dels Guardons Primer de Maig ha estat integrat per Josep Lluís Doménech Zornoza, Jesús Huguet Pascual, Josep Antoni Fluixà Vivas, Pepa Lorca Llinares i Raül Roselló Gregori.

L’escultura commemorativa és una obra original de Josep Díaz Azorín. L’acte de lliurament compta amb la col·laboració de la periodista Rosa Solbes.

Programa:

* Benvinguda del senyor José Manuel Orengo Pastor, Alcalde de Gandia.

* Salutació del senyor Ricardo Peralta Ortega, Delegat del Govern en la Comunitat Valenciana.

* Obertura de Raül Roselló Gregori, Secretari General de la Unió Comarcal La Ribera Baixa – La Safor – Vall d’Albaida d’UGT-PV.

* Intervenció de Pepa Llorca Llinares, Secretària de Política Social i Lingüística de la Comissió Executiva d’UGT-PV.

* Lliurament del Guardó Primer de Maig, categoria col·lectiva.

o Lectura de l’acta del Guardó en categoria col·lectiva.
o Projecció d’una presentació multimèdia sobre Al Tall.
o Glossa dels guardonats a càrrec de Josep Lluís Doménech Zornoza
o Lliurament del Guardó al grup musical Al Tall.

* Lliurament del Guardó Primer de Maig, categoria individual.

o Lectura de l’acta del Guardó en categoria individual.
o Projecció d’una presentació multimèdia sobre Francisco Tomás Vert.
o Glossa del guardonat a càrrec de Jesús Huguet Pascual.
o Lliurament del Guardó a Francisco Tomás Vert.

* Cloenda de Conrado Hernández, secretari general d’UGT-PV.

En finalitzar l’acte se servirà un vi d’honor.