L’Ajuntament de Xàtiva farà públic el deute de l’etapa de govern de Rus

Fonts municipals remarquen que el Consistori ha de pagar 2’7 milions d’euros a l’any fins a 2023 per tal de tornar els préstecs bancaris contractats durant l’etapa popular

El regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Xàtiva, Ignacio Reig, ha manifestat la seua satisfacció perquè “per fi anem a conéixer el deute real de l’ajuntament”. El regidor ha anunciat que el proper divendres 15 de gener, a les 19’30 hores, tindrà lloc un acte públic a la Casa de Cultura on s’informarà a la ciutadania dels resultats de l’auditoria econòmica de l’ajuntament, en compliment d’un dels principals compromisos establerts per l’equip de govern en el marc de l’anomenat Pacte de Sant de Domènec.

Segons Reig, durant el laboriós procés d’elaboració de l’auditoria, s’ha pogut accedir a documentació que havia estat oculta en la legislatura anterior. El regidor ha comentat que “hem descobert expedients antics que l’equip de govern de Rus amagava”. El regidor d’Hisenda s’ha felicitat per la col·laboració que han prestat en el procés tots els tècnics municipals.

En paraules de Reig, “ha sigut necessari que el Partit Popular passe a l’oposició per a que reconeguen que Xàtiva té un elevat deute, contradient el mantra que feia servir Rus quan deia que el nostre ajuntament era el menys endeutat d’Espanya”. El regidor ha posat de relleu que el PP ha reconegut que, des de 2013, l’ajuntament ha de pagar 2’7 milions d’euros a l’any fins a 2023 per tal de tornar els préstecs bancaris contractats durant l’etapa popular al capdavant de la institució, quantitat a què cal sumar el deute contret amb el govern central.

Reig posa el dit en la nafra: “el fet diferencial del deute de Xàtiva cal situar-lo en els 11 milions dels préstecs Montoro, que en realitat són factures de despesa incontrolada convertides en deute bancari a llarg termini. Mentre Ontinyent té 1’5 milions en préstecs Montoro, nosaltres tenim 11’2 milions d’euros”.

«Suma i segueix: una llarga llista de sentències pendents de pagament, derivades de sobrecostos en obres faraòniques com el CCX, la reforma de la Piscina Murta o la Ciutat de l’Esport; impagaments d’indemnitzacions per expropiació de terrenys que no apareixien en els pressupostos o reclamacions de pagaments per obres encarregades de paraula per Rus sense cap expedient, són elements que s’acumulen al deute municipal i que no es varen fer constar pel PP», remarca Reig. Segons el regidor, “esperem que tot s’aclare el divendres que ve i que, d’una vegada per totes, se sàpiga la veritat, perquè al final ho paguem entre tots”.

Un comentario sobre “L’Ajuntament de Xàtiva farà públic el deute de l’etapa de govern de Rus”

Los comentarios están cerrados.