Joves d’EU de Xàtiva proposa invertir en polítiques d’ocupació juvenils

El grup posa de manifest que 1 de cada 2 joves estan aturats

 

El coordinador de Joves d’EU a Xàtiva, Alejandro Hellín, proposa a l’Ajuntament de Xàtiva invertir en polítiques actives d’ocupació juvenils per als propers pressupostos municipals del 2013. Hellín afirma que segons, l’EPA del tercer trimestre del 2012, més de 3000 persones es troben aturades a Xàtiva, «però la xifra és més greu quan observem que 1 de cada 2 joves estan aturats».

En una crisi de demanda de bens i serveis, on les empreses tenen nul·la capacitat de crear ocupació, han de ser les Administracions Públiques les que deuen de garantir el dret a un treball digne”, assenyala Hellín.
Per al jove d’esquerres és per això que “és hora de què el Consistori comence a invertir en Politiques Actives d’Ocupació per als joves de la ciutat i ho plasme als propers pressupostos».

La proposta d’EU suposa la creació d’espais d’orientació i assessorament en matèria d’empleabilitat i formació per als joves aturats, però Hellín assenyala que “no podem reclamar, únicament, orientació laboral sinó que esta ha d’anar necessàriament acompanyada de creació d’ocupació des d’una perspectiva jove, pública i verda per part de l’Administració Local”. L’àrea de joventut d’EU diu que es tractaría de generar llocs de treball juvenils destinats a cobrir les necessitats que actualment no són cobertes al departament de Serveis Socials i també per a la realització i posada en pràctica de plans integrals de Benestar social i ecologia sostenible. També abordaria aquells espais on siga necessària una major inversió per tal de donar una millor prestació pública a la ciutadania.

Per al jove d’esquerres “no es tractaría d’una despesa, sinó més bé d’una inversió a nivell local, ja que de cada 10 euros invertits 8 serien tornats a les arques públiques mitjançant impostos directes i indirectes, generació de producció, llocs de treball nous i serveis a la ciutadania”.

I conclou, “els joves del segle XXI som la generació millor preparada, acadèmicament, de la història, sería una llàstima no saber canalitzar. a través dels pressupostos Municipals del 2013, esta inversió d’educació pública amb polítiques que revertisquen directament al benestar social de la ciutat”.

Foto: http://euxativa.com