Albaida acull la I Setmana de la Salut

La iniciativa finalitzarà aquest dissabte

La Regidoria de Benestar Social i Sanitat d’Albaida, dirigida per la socialista Eva Tormo, ha organitzat la “I Setmana de la Salut”, que es celebra al municipi des d’aquest dilluns fins dissabte 1 de desembre. Una setmana plena d’activitats encaminades a fomentar hàbits saludables i previndre certes malalties.

El dilluns de vesprada es van iniciar les xerrades dirigides al tots els ciutadans d’Albaida, en el que s’abordarà al llarg de tota la setmana, problemes i casos tan variats com els d’urologia, tabaquisme, el foment per la donació de sang o l’atenció a les dones embarassades.

Una de les activitats més importants serà la que vincula la immigració amb els problemes de salut. Es pretén donar a conèixer, quins són els problemes de salut d’aquests col·lectius davant el nou sistema sanitari i d’atenció als centres primaris i hospitals. També s’aprofitarà aquest acte, per signar un manifest contra la violència de gènere.

L’institut Segrelles també ha recolzat aquesta setmana de la salut, col·laborant en el programa d’actes. Una activitat que ve de la mà de l’Associació de discapacitats d’Albaida (ADA), i en la que es disposarà d’un circuit de barreres arquitectòniques, per a que els estudiants coneguen i experimenten els problemes que pateix aquesta part de la població.

Aquestes iniciatives pretenen, segons, Eva Tormo “que siguen un èxit gràcies a la fidelitat de la gent d’Albaida, i de les seues associacions que hi participen”. A més, enguany l’Ajuntament vol agrair aquesta col·laboració, amb un acte de cloenda amb els col·lectius que han volgut participar, organitzant una marxa al municipi de Carrícola per conèixer les hortes i els productes ecològics i el seus beneficis per la salut.