Joventut es reuneix amb les associacions juvenils per a planificar la programació anual

Baraza: “els joves de Xàtiva havien estat deixats de banda durant anys”

La regidora de Joventut de l’Ajuntament de Xàtiva, Lena Baraza ha iniciat un pla per tal de rellançar les activitats d’aquesta àrea. Durant els mesos de desembre i gener, Baraza ha estat mantenint reunions amb diversos col·lectius de l’àmbit juvenil, cultural i esportiu de la ciutat. Com a resultat d’aquestos contactes, la regidora ha pogut analitzar quina és la situació actual de les associacions juvenils de la ciutat.

A partir de les conclusions obtingudes durant aquestos encontres, la regidoria planificarà les seues línies de treball en funció dels suggeriments, de les demandes i de les necessitats de les associacions. La regidora ho explica: “la finalitat d’aquestes reunions és fer un anàlisi de la realitat dels nostres col·lectius i de com es trobava el món juvenil de la nostra ciutat, per desenvolupar unes línies d’actuació coherents amb la nostra realitat, ja que durant anys aquest col·lectiu ha estat deixat de banda”.A la ronda de contactes es va convocar a associacions com ara els grups Juniors i Scouts de Xàtiva, grups de música, col·lectius joves de grups polítics, bandes juvenils de les societats musicals i clubs esportius. La regidora també es va reunir amb els seus companys d’equip de govern, de les regidories d’Educació, Sanitat i Participació, per tal de coordinar projectes conjunts.

Propostes de les associacions

Fonts de la regidoria senyalen que la iniciativa de Baraza va rebre bona acollida per part de les associacions. “El 90% de les entitats convocades ha assistit i ens han proposat idees, amb ganes de canviar la realitat juvenil i social de Xàtiva”, afirma Laura Salinas, tècnica de la Casa de Joventut. Es tractaria d’establir un model de participació per dur a terme la programació d’activitats de la regidoria de Joventut de la mà de les associacions.

Entre les propostes que han eixit d’aquestes trobades figura la creació d’una xarxa d’associacions que pertanyen al Consell de la Joventut de Xàtiva per tal de col·laborar en l’organització de xerrades, jornades i altres activitats. La majoria dels suggeriments tenen a veure amb temes de formació, activitats musicals, artístiques i d’oci o accions de caire mediambiental. També destaca la demanda d’accions per tal de donar a conèixer les activitats que desenvolupen les associacions juvenils.