Josep Cebrià queda tercer al Ultratrail del Campionat d’Espanya del Penyagolosa

Marcuello consegueix també la tercera posició al Sunrise Trail de Madrid

El club Serra Vernissa de Xàtiva va tornar amb bon sabor de boca del ultratrail del Penyagolosa i del ultratrail Sunrise de Madrid. Un nombrós equip de corredors i auxiliars es van desplaçar divendres a Castelló per a preparar-se per a aquesta dura prova de dues modalitats. La MIM de 63km i 3.000m positius i la CSP de 118km i 5.439m +, que recorrien les poblacions que hi ha des que ixen de Castelló fins que arriben al Penyagolosa pel GR-33, passant pels termes de Castelló, Borriol, Vilafamés, Les Useres, Lucena, Atzeneta, Benafigos, Culla, Xodos, Villahermosa i Vistabella.

La CSP tenia caràcter de semi autosuficiència i un temps màxim de 30h i ha sigut per 2n any consecutiu Campionat d’Espanya d’Ultratrial federat FEDME. A més a més, esta prova ha sigut puntuable pel circuit nacional d’ultratrails, la Spain Ultra Cup. El Serra Vernissa va organitzar un dispositiu logístic prou important per a donar suport als seus corredors en els diferents punts de control i avituallament del recorregut. Ajudant-los amb consells, ànims, informació de la situació de la prova, materials, etc. Fet que els participants van valorar molt en aquestes proves d’extrema duresa.

A la marató i mitja, MIM, s’ha de remarcar l’actuació de Javi Pastor el 47 amb 7h08’, Cristian Martínez el 83 amb 7h29′, Francisco Borredá el 116 amb 7h51′, Albert Tosa el 261 amb 8h47’, Pau Gorba i Juanvi Cuenca amb 8h17′, Luis Terol amb 8h19’, Kike Díez amb 8:59′, José Pérez i Francis Victoria amb 9h14′. Altres participants com Voro Hernàndez van haver d’abandonar per problemes físics.

A la prova reina, la CSP118, cal destacar la gran actuació del Serra Vernissa com a equip, aconseguint classificar a 3 corredors entre els primers. Josep Cebrià va ser 3r amb 14h15’ aconseguint el pòdium en aquesta prestigiosa prova i en el Campionat d’Espanya d’Ultradistància. Josep va estar entre els 3 primers de la cursa durant tot el recorregut, arribant a liderar-la en molts moments, però a la part un poc més corredora va haver de cedir un temps molt valuós que ja no va aconseguir recuperar.

Jerónimo Cebrià i Orquin van entrar junts el 15 i el 16 amb 15h59’. Els dos companys d’equip van anar junts pràcticament mitja prova, sobretot al final, arribant a anar durant molt de temps entre els 10 primers, però al tram final van cedir unes posicions. Cal lamentar la retirada per problemes físics i per el calor de Tomeu Calabuig i J. Carlos Such.

D’altra banda, Francisco Marcuello, es va desplaçar en aquesta ocasió a Madrid, on va aconseguir un 3r lloc, pujant al pòdium al Ultratrail Sunrise de Madrid, de 70km i 3.100m positius. A més va ser el 1r sènior amb un temps de 7h50′. Aquesta setmana el Club de Xàtiva Serra Vernissa es desplaça a la 3a puntuable del Circuit Trail València a Cortes de Pallàs.