Jornades Anticapitalistes a la Casa de la Cultura

Les Jornades Anticapitalistes a Xàtiva pretenen donar un mínim de formació al respecte de la crisi del sistema,

La Casa de la Cultura de Xàtiva acull des de ahir divendres fins al 7 de març les «Jornades Anticapitalistes», fruit del treball conjunt de diverses organitzacions. Des del grup EU de Xàtiva recalquen que el 5% de la població és propietària del 60% de la riquesa mundial, mentre la meitat dels 7 mil milions de persones que habiten aquest planeta viu amb menys de 2 dòlars al dia. Existeix una cúpula reduïda de poder, que és la propietària de les grans empreses petrolieres, entitats financeres, empreses de comunicació i multinacionals i al costat dels governs més poderosos i ajudats pel Banc Mundial, dirigeix l’economia mundial, al servei dels seus interessos.

Les Jornades Anticapitalistes a Xàtiva pretenen donar un mínim de formació al respecte de la crisi del sistema, «la deshumanització inherent a aquest i la necessitat de canvi social, econòmic i polític«, afirmen des d’EU.

Es parlarà sobre com afecten les polítiques neoliberals des d’una perspectiva feminista així com de  «la manipulació als mitjans de comunicació i com ens intenten utilizar per mantindre uns interessos econòmic-financers de les grans corporacions» . A més es debatrà sobre la Unió Europea, l’euro i la crisi sociopolítica. També la LOMQE i la privatització de l’educació pública tindran un espai de debat a estes jornades. Es tracta de reflexionar sobre les possibles alternatives al sistema capitalista que cada vegada son més necessàries .