Èxit en la X Volta a Peu a l’Olleria

1er-i-2on-classificat-2009

Este passat dissabte 3 d’octubre s’ha disputat a la localitat de l’Olleria la Xª edició de la Volta a Peu a l’Olleria, una cursa de 9000 mts que comença amb els primer quilòmetres pels voltants de la població i que té els últims 3 quilòmetres pels carrers de l’Olleria. En esta edició, es comptava amb la novetat de que la carrera està inclosa dins del circuit de carreres populars de la Vall d’Albaida, un circuit on participen altres 11 pobles de la nostra comarca amb les seues proves populars d’entre 8 i 10 km, com ara bé les proves de les localitats veïnes de Montaverner, Castelló de Rugat, Salem, etc, o també es compta amb una mitja marató a la capital de la comarca, Ontinyent.
Esta edició de 2009 ha estat un gran èxit en participació, ja que van participar gairebé 700 atletes de totes les edats i totes les condicions físiques, des d’atletes semiprofessionals a atletes que practiquen este esport com una forma de passar el temps i millorar la seua salut. També cal destacar l’ambient que es va viure a l’Olleria durant el temps que va estar la carrera en marxa, tant als carrers per on passava la cursa com al parc beat Ferreres on es va concentrar un gran nombre d’espectadors i d’atletes.
Abans de la carrera absoluta es van disputar una sèrie de curses per a xiquets on es varen poder veure des de xiquets que participaven acompanyats dels seues pares fins a xiquets d’entre 9 i 12 anys que van disputar ja unes proves que anaven dels 400 als 2000 mts.
Pel que fa als guanyadors de la volta a peu en categoria absoluta, han estat en categoria absoluta masculí Abderrahim Chatoui amb un temps de 28 minuts i 27 segons, com a segon classificat masculí Mosin Shirkoi amb un temps de 28’32”, i com a tercer classificat Andres Micó, actual campió de la marató de València 2009, amb un temps a la volta a peu de l’Olleria de 29’03”. Pel que fa a la categoria absoluta la primera classificada ha estat Yamilka Gonzalez amb un temps de 34 minuts i 6 segons, quedant solament a uns pocs segons del record del circuit establit l’any anterior per Irene Espí. Com a segona classificada Patricia Montalvo amb un temps de 35’31” i com a tercera classificada l’atleta amb l’actual record del circuit Irene Espí amb un temps de 35’51”.
Pel que fa als atletes locals, en categoria masculí els tres primers classificats foren Juanvi Vidal, Jaume Mompó i Pedro Egido en aquest mateix orde i en categoria femenina foren Jossete Sirera, Marta Sanchez i Laura Sahuquillo també en el mateix orde. Sense deixar de banda que a la cursa hi va haver un gran nombre de corredors locals que participaren en esta edició.