Éxit dels actes dels 25 anys de l’Escola d’Adults Font Nova

picture-32
El passat dilluns 7 de juny començàrem tots els actes i activitats dels 25 anys de l’Escola d’Adults Font Nova amb la participació de l’alcalde de l’Olleria, José Vidal Oltra, i la regidora d’Educació i Joventut, Mercedes Simón, que inauguraren l’exposició i la programació d’actes. Entre els molts assistents hi hagué una important representació de l’antic professorat i alumnat, també de les directores dels Col·legis de Primària: Isabel la Catòlica, Sanchis Guarner i l’Escoleta Municipal, i algunes associacions. Es va fer una mostra i degustació de receptes de cuina per part de les alumnes, amb molta participació, i es va publicar un llibret que s’entregà a totes les participants.

El dimarts 8, a les 16 hores, es va fer un recital de poesia dels diferents grups, amb l’acompanyament de guitarra per Pere Rodenas, i després hi hagué una exhibició de “Jocs Tradicionals” al pati, on recordàrem aquells jocs que s’han perdut.

A primera hora de la vesprada dels diferents dies, alguns alumnes de l’Escola demostraren la seua saviesa, va ser molt positiu, hi hagué molta participació, i cal anomenar a gent com Reme i Teresa Navarro, Juan Soler, Paqui Ibáñez i Juan Semper, Mª. Carmen Vañó, Beatriz Casanova, José Vte. Vidal, Mª. José Mompó.

picture-42El dimecres 9, a les 15.30 hores, es realitzà un taller de patronatge impartit per Reme i Teresa Navarro, on realitzarem el patró d’un vestit; a les 18 hores visitàrem la Casa Santonja amb una xerrada per part de Toni Grau, i per la nit, a les 21.30 hores, férem el Cine d’Estiu al pati de l’Escola amb la projecció de la pel·lícula “ Tomates verdes fritos” amb gran afluència de públic.

El dijous 10, després de la realització d’un mural dels 25 anys per part de tots els participants, a les 17.30h. es va fer una conferència amb el títol: “L’Educació d’Adults, una necessitat insatisfeta” per part de la ponent Gloria Marcos i on vam compartir reflexions i experiències. Gloria és una dona valenta, encoratjadora, lluitadora, model de dona que ha arribat a cotes participatives molt importants. Actualment no està activa en la política, és professora del Centre de Formació d’Adults Vicent Ventura, de Valencia. CCOO-PV va participar en la defensa de les escoles d’adults.

El dissabte 12 participarem en la XXII Trobada d’Escoles d’Adults a Castelló de Rugat i el dilluns 14, a les 15.30 hores, es realitzà una xerrada informativa de Centre de dia, després un taller de Creativitat Musical amb Juan Soler, i de 19 a 21 hores un altre taller de Balls de Saló amb Paqui Ibàñez Jiménez i Juan Semper.

El dimarts 15 les activitats van ser: A les 15.30 hores: Taller de maquillatge amb Mª. Carmen Vañó; a les 17 hores: Taller de Reanimació cardiopulmonar amb Beatriz Casanova, i a les 21.30 hores: Cine d’Estiu al pati de l’Escola amb la pel·licula ” El Jardín de la alegría”. El dimecres 16, a les 15.30 hores, es realitzà un taller de jardineria amb José Vicente Vidal Badía, on ens va donar moltes idees per fer un jardí sostenible. I a las 17.30 hores va tindré lloc una conferència i pel·lícula “Espanya a l’estranger a través del cine: GISAKU”, amb la doctora en comunicació Rosanna Mestre com ponent. El dijous 17, a les16.00 hores, férem un taller de risoteràpia animat i coordinat per Mª. José Mompó, on ens vam riure i varem passar uns moments divertits. També 57 persones anàrem a la visita a l’Observatori de l’Olleria, on poguérem observar entre moltes coses: la lluna, Saturn, Osa Major i l’estrella Polar…

Per finalitzar, tots els actes i el fi de curs tindrà lloc el divendres 25, al carrer de la Font Nova, on farem un sopar on homenatjarem a antigues alumnes, participants destacades i als monitors i monitores que fan que l’Escola d’Adults tinga aquesta especial senya d’identitat tot amenitzat amb ball. La participació i l’assistència a tots els actes ha estat molt positiva, demostrant una vegada més que l’Escola es de tots i totes i hui és una necessitat.