Èxit de la Mostra Arrelats Folk 2014

Els espectadors van gaudir amb els balls de les Folies, tallers i molt d’ambient

L’Escola de Danses està “molt satisfeta” de com ha anat la Mostra, des de la preparació, amb l’activitat de cerca de micro patrocinadors amb “un ballet per 20 eurets”, passant pel concert d’Eliseo Parra, que va triomfar davant quasi tres-centes persones i amb l’ambientació de Sant Domènec i el tast de dolços per acollir els assistents, i l’èxit de tots els actes de dissabte.

El dissabte de matí la plaça Sant Francesc es va omplir de xiquets i xiquetes amb els seus familiars, amb una participació massiva en els tallers. “Pensem que l’ambientació de la plaça i dels racons on estaven ubicades les activitats va ser molt atractiva i encertada”, afirmen. El “trota carrers” va resultar simpàtic, amb tots els menuts fent sonar els instruments acabats de confeccionar i Llorenç va fer passar una estona divertida i entranyable a tots els presents amb els seus contes, acudits i romanços.

A la vesprada es van tornar a trobar amb xiquets i xiquetes que portaven els instruments del matí disposats a aprendre a ballar Folies en el taller preparat per l’ocasió. Després les Folies, amb originals disfresses de balladors i balladores i molt de públic per veure-les. Els més xicotets van ser els més atrevits, ja que es van decidir a participar ballant.

A la nit un gran descobriment per a la gent de Xàtiva, el grup Notes Soltes, de Muro d’Alcoi, que van destacar pel seu ben fer, grans músics i cantants amb cançons i músiques tradicionals adaptades al seu estil. Instrumentació molt variada (violí, acordió, guitarró, butxuki, dolçaina, percussió…), amb un repertori molt variat, (polques, masurques, escotis, jotes…) amb músiques i cançons, recollides de diversos àmbits del Mediterrani, per fer balls col·lectius, amb dues persones a peu de plaça que ensenyaven i dirigien els balls, “gogos folk”, com els anomen ells.

S’ha de destacar la gran acollida que han tingut les samarretes que van dissenyar per l’ocasió “Qui perd les arrels perd la identitat”, interpretant la famosa frase de Raimon, i amb eixa “A” cap per avall com nota d’identitat dels xativins “Socarrats”. Des de l’organització remarquen que “es van esgotar i tenim una llarga llista d’encomandes”.


Fotos: Edu Gandia