EU presenta una ordenança de terrasses per fer prevaldre l’ús ciutadà de l’espai públic

Lorente assegura que “en la propera Comissió de Foment presentarem una proposta d’ordenança donada la inoperància de l’equip de govern”

El portaveu municipal d’EU a l’Ajuntament de Xàtiva, Miquel Lorente, ha explicat que el grup va a presentar una proposta d’ordenança de terrasses en la propera Comissió de Foment que tindrà lloc divendres. «Aquesta ordenança ha estat reivindicada pel nostre grup municipal des de fa mesos. En canvi, l’equip de govern ha fet cas omís i el problema cada vegada s’ha agreujat més”, afirma Lorente. Des d’Esquerra Unida s’ha assegurat que “aquesta proposta serà facilitada al màxim nombre d’hostelers de la ciutat abans de ser presentada, perquè puguen fer les seues aportacions”. En tot cas, Lorente ha recordat que “el nostre objectiu és unificar la normativa i fer possible un marc únic que clarifique les normes d’instal·lació de terrasses i sobretot fer prevaldre l’ús ciutadà de l’espai públic front l’activitat econòmica”.

La formació d’esquerres ha assenyalat que proposaran un màxim de 10 taules autoritzades, l’esmentada proposta d’ordenança també reclamarà que s’obligue als propietaris dels vetlladors a recollir a l’interior del local tots els elements de la terrassa quan aquesta no estiga oberta. A més, de reduir l’espai màxim que les terrasses poden ocupar en la via pública, i garantir que la zona lliure de pas en qualsevol vorera no siga mai inferior a 2,20 metres. Per altra banda, les ordenances també contemplen un “no en majúscules” a la instal.lació de terrasses en línia de façana, perquè aquesta és la referència de les persones amb discapacitat visual.

Des del Grup Municipal d’Esquerra Unida s’ha informat que “l’equip de govern ha demostrat novament una falta d’iniciativa preocupant en una situació que ha de ser clarament regulada per evitar crispacions gratuïtes entre els hostelers de la ciutat i per garantir l’accessibilitat del conjunt de la ciutadania als espais públics”.