Lorente (EU) “volem fer pública la nostra intenció de presentar les al·legacions pertinents a la instal·lació d’un macroabocador a Llanera”
Segons EU, “en el País Valencià tenim suficients exemples de com funcionen aquestes instal·lacions i els perjudicis que estan provoncant entre la població. Tant a Quart de Poblet com al Campello es van instal·lar unes plantes de tractament de residus que van ser venudes com a plantes de primera qualitat i la realitat ha demostrat ben bé el contrari”. Segons el portaveu municipal d’EU, Miquel Lorente, “és veritat que a canvi d’aquestes instal·lacions es proposen millores econòmiques per a determinats Ajuntaments, bonificacions a totes llums insuficients, sobretot si tenim en compte que la salut dels ciutadans i de les ciutadanes no té preu”
Des de la formació d’esquerres s’aposta per altres models i experiències que s’estan imposant en determinades regions d’Europa, on s’està demostrant que amb la reducció de residus, la reutilització i el reciclatge es poden evitar aquestos macroabocadors que no milloren en res la qualitat de vida de les persones, i provoquen un gran impacte en la nostra salut i en el nostre entorn natural.
Tanmateix, amb el projecte de macroabocador de Llanera es planteja tot el contrari. Segons Lorente “un model on prima el benefeci econòmic d’uns pocs. Un model que es proposa per un Consorci de Residus que presideix Vicent Parra i que controla Alfonso Rus”. Per eixe motiu, des d’EU “insistirem amb la presentació de les al·legacions al projecte, en que la ciutadania de Xàtiva no es veu representada amb eixa decisió, perquè front al negoci d’uns pocs els xativins i les xativines volen salut i volen un territori viu i no volen olors, ni volen aigües brutes, ni impactes ambientals”.
¿Donde está el PSPV? (el principal partido de la oposición, ¿o es que ya no es ni tan siquiera oposición para el PP?)