Gran afluència en la Ruta pels Horts de la Pobla Llarga

Dins de les festes de la Fira de sant Pere 2011, s’ha organitzat una Ruta patrimonial per conéixer els horts més emblemàtics de la localitat. Estos horts són el de la Comtessa (Hort de Villalobos), el de Manyí, el de la Sorda (de Julián Ribera), el de Sánchez de León y el de les Majorazgues.

Estos horts configuren un patrimoni paisatgístic, històric i cultural important per què els poblatans i veïns d’altres poblacions coneguen este ric vestigi. La ruta, organitzada per l’Ajuntament, va estar guiada per Ferran Pastor i va comptar amb la presència i alguna ponència magistral dels professors Vicent Guerola i Adrià Besó, així com amants de la història de La Pobla com Norbert Blasco i Joan Català. L’Explicació va ser tant històrica, artística com anecdòtica i va interessar molt als visitants.

Més de 80 persones no van voler perdre’s la visita i els actuals amos de les finques com la Comtessa de Gomar, Rogelio Martínez Ribera i José Mª de Andrés van permetre que ens ad-entrarem en un passat que molts poblatans el tenen ja dins de la llegenda.

Amb esta visita, ja fa cinc anys que des de l’Ajuntament de La Pobla Llarga s’organitzen estos itineraris que han estat sobre el modernisme a la localitat, s’han visitat cases modernistes, visita als marbres modernistes del cementeri municipal, a Alberic, Alzira o una ruta pel patrimoni de L’Església de sant Pere, d’entre altres.