EU porposa que l’Ajuntament comence a treballar amb la Banca Ètica


Lorente “en el proper plenari presentarem una moció perquè l’Ajuntament incorpore un compte de la Banca Ètica en les seues gestions financeres”

En paraules del portaveu del grup municipal d’EU, Miquel Lorente «el que pretenem amb la moció és que l’Ajuntament comence a treballar amb entitats de banca ètica, entitats incipients al nostre país, però que ja compten amb més de 30 anys d’experiència a diversos països europeus, especialment a Holanda». Lorente també ha destacat que «no volem que, amb els diners dels xativins i les xativines es financen empreses que vulneren els drets laborals, socials o ambientals, ni que s’ajude a la fabricació d’armes, a l’especulació financera, a la utilització de paradisos fiscals o a la proliferació de centrals nuclears».

Segons la formació d’esquerres, la moció també vol «convèncer la població que incorporar l’ètica a les decisions diàries d’estalvi, d’inversió o de moviments bancaris d’ingressos i pagaments pot tenir un gran efecte transformador. Sabent on van els nostres estalvis influïm en quin tipus d’activitats es financen i, per tant, en quin tipus de societat estem construint».

Esquerra Unida ha destacat que “amb aquesta proposta volem que l’Ajuntament de Xàtiva faça compatible la seua operativitat en les gestions econòmiques i financeres amb l’aconseguiment de millores socials i ambientals, de fet aquestes entitats deixen de finançar activitats èticament reprovables i inverteixen només en projectes amb contingut social i mediambientals i a la vegada faciliten l’accés al crèdit a col·lectius que tradicionalment han estat exclosos, mitjançant microcrèdits. A més, en tot moment l’Ajuntament podria conèixer en que s’estan invertint els seus diners”