EU exigeix una Fira oberta i participativa

Francesca Chapí: “El model de Fira de Rus es troba completament esgotat”

La regidora d’EU a l’Ajuntament de Xàtiva, Francesca Chapí, afirma que “és possible una fira diferent, amb la Fira Alternativa, la comissió de festers i festeres han demostrat que amb valentia i de manera altruista, es poden organitzar actes alternatius a la programació oficial, que fan més variada la nostra fira”.

Segons Chapí, aquesta iniciativa dóna suport a unes demandes socials de participació cultural en valencià “que no han estat presents en l’organització de la Fira pel PP, les iniciatives de mostrar els nostres costums, l’esforç, la sensibilitat en la programació d’actes, la descentralització dels espais… fan que la fira li interesse a més gent. La participació d’artistes locals, no ha partit de la institució i per això cal valorar l’esforç personal i el cost econòmic pagat per tots”, remarca.

Des d’EU donen suport a aquesta iniciativa ja que “és el mostrari de la nostra identitat, des del poble, l’Ajuntament ha de facilitar aquestes iniciatives perquè la Fira tinga personalitat i no siga continuista des del pensament únic del nostre govern”.

Afegeix la regidora d’esquerres que la programació de la fira oficial ve donada “des de dalt, sense espais municipals de deliberació cap al consens”. Tal volta, “l’exemple més clar i actual siga l’absència de confrontació i discussió d’idees respecte a l’organització de la Fira d’Agost, malgrat les nostres propostes que vénen de la ciutadania”, afegeix la regidora. A més, Chapí assenyala que l’oposició s’assabenta de la programació a través de la premsa.

EU aposta per “un model diferent”, des del grup afirmen que “la Fira ha de ser oberta, participativa, aparador de la nostra ciutat i motor turístic” i considera que “es perd la magnífica oportunitat que són les nostres festes per a mostrar Xàtiva als visitants, és un punt de trobada que ha de permetre que potenciem les nostres mostres culturals.”

Per això des d’EU de Xàtiva “estem per una fira de totes i tots per a totes i tots, on es puga mostrar tot el que es fa a la ciutat pels diferents col·lectius, associacions, entitats i iniciatives particulars, en la que es programe diversió per a tota la ciutadania, repartint esforços i posant imaginació com és el cas de la fira alternativa”.