EU diu que Xàtiva sols ha destinat 10.000 euros a emergència social

Lorente: “L’Ajuntament no pot obviar la seua responsabilitat en aquesta qüestió»

Segons el portaveu d’EU a Xàtiva, Miquel Lorente, “és inexplicable que l’estat actual dels comptes municipals ens informen de que en un pressupost municipal de 27 milions d’euros la partida destinada a emergència social a hores d’ara sols haja gastat 10.393,03€, quan tan sols falten quatre mesos per acabar l’any i el context és d’evident urgència”. Front aquesta situació des de la coalició d’esquerres ja es va destacar la manca de sensibilitat social dels pressupostos aprovats per l’equip de govern al dotar sols amb 44.000€ la partida d’emergència social. No obstant això, ara el més greu és que tot i la problemàtica existent a la ciutat des del consistori «no s’estan assumint ni els mínims compromisos pressupostaris amb l’emergència social».

Per aquestes raons, des de la coalició d’esquerres s’ha informat que “demanem a l’equip de govern que urgentment instensifique el treball mitjançant un pla on es destine com a mínim d’ací a final d’any la totalitat de la partida pressupostària, amb l’objecte de fer-li front a les greus mancances alimentàries que estan patint moltes famílies que es troben en una situació d’extrema vulnerabilitat”.

En aquest sentit, la formació ha volgut reconèixer el gran treball, en molts casos desbordat per les actuals circumstàncies, que estan fent totes les organitzacions de la ciutat que ajuden amb totes les seues forces a les persones que pitjor estan passant la crisi. Tanmateix, EU ha advertit que “l’Ajuntament no pot obviar la seua responsabilitat en aquesta qüestió, ja que governar consisteix en establir prioritats i no hi ha res més prioritari que assegurar la dignitat alimentària de la gent”.