Lorente “del model gris del Macroabocador de Llanera podem passar al repte d’una Revolució Verda de gestió pública, sostenible, i comarcal dels residus”
Segons el portaveu d’EU, Miquel Lorente “el model que cal aportar front a l’actual projecte de macroabocador s’ha d’allunyar de qualsevol impacte negatiu de caràcter ambiental i econòmic”. Segons la formació d’esquerres “cal apostar per fer de la gestió de residus un repte adreçat a la creació d’ocupació verda lligada al territori “. En aquest sentit, Lorente aposta per transformar radicalment el projecte instant a “implementar en les comarques que configuren el Consorci l’estratègia d’ un model de gestió públic i amb plantes de tractament, valorització i eliminació comarcal”.
Segons EU “no podem obviar que el 85% dels residus que generem si es seleccionen i tracten adequadament són útils. Amb el reciclatge i la reutilització d’aparells electrònics, vidres…es pot obrir un ventall de possibilitats econòmiques, així com amb el tractament dels residus orgànics dirigits a la creació de compostos d’ús agrícola”.
Des de la coalició d’esquerres s’ha assegurat que “estem davant d’un bon moment per estudiar el rescat de la concessió a l’empresa Vytrusa per redefinir el model i revertir una gestió de residus privatitzada en un repte ple d’oportunitats laborals i sostenibilitat”. Des d’EU “no pensem que la solució al problema passe per enviar els residus als abocadors d’altres zones com ara Alacant, açò és traslladar el problema. La solución a l’actual dinámica de gestió dels residus ha de ser una responsabilitat de cada territori”