EU aposta per la redefinició del model de planta de gestió de residus

Lorente “del model gris del Macroabocador de Llanera podem passar al repte d’una Revolució Verda de gestió pública, sostenible, i comarcal dels residus”
Segons el portaveu d’EU, Miquel Lorente “el model que cal aportar front a l’actual projecte de macroabocador s’ha d’allunyar de qualsevol impacte negatiu de caràcter ambiental i econòmic”. Segons la formació d’esquerres “cal apostar per fer de la gestió de residus un repte adreçat a la creació d’ocupació verda lligada al territori “. En aquest sentit, Lorente aposta per transformar radicalment el projecte instant a “implementar en les comarques que configuren el Consorci l’estratègia d’ un model de gestió públic i amb plantes de tractament, valorització i eliminació comarcal”.

Segons EU “no podem obviar que el 85% dels residus que generem si es seleccionen i tracten adequadament són útils. Amb el reciclatge i la reutilització d’aparells electrònics, vidres…es pot obrir un ventall de possibilitats econòmiques, així com amb el tractament dels residus orgànics dirigits a la creació de compostos d’ús agrícola”.
Des de la coalició d’esquerres s’ha assegurat que “estem davant d’un bon moment per estudiar el rescat de la concessió a l’empresa Vytrusa per redefinir el model i revertir una gestió de residus privatitzada en un repte ple d’oportunitats laborals i sostenibilitat”. Des d’EU “no pensem que la solució al problema passe per enviar els residus als abocadors d’altres zones com ara Alacant, açò és traslladar el problema. La solución a l’actual dinámica de gestió dels residus ha de ser una responsabilitat de cada territori”