Esquerra Unida insta al Ministeri de Foment a que millore la connexió ferroviària de Xàtiva amb Madrid

Lorente “mentre Rus ens volia vendre l’arribada de l’AVE, Xàtiva ha acabat perdent més de la meitat de les connexions ferroviàries amb Madrid”
El portaveu municipal d’EU, Miquel Lorente, ha demanat al Grup Parlamentari d’IU en el Congrés dels diputats a que “inste als membres de la Comissió de Foment a que la connectivitat de Xàtiva amb la capital de l’Estat torne a la situació anterior a la posada en funcionament de l’AVE a València”

EU ha assegurat que “Rus durant les darreres campanyes electorals anunciava la parada de l’AVE en la ciutat i per ara sols ha aconseguit que a Xàtiva és reduisca la cobertura ferroviària de la ciutat amb Madrid. A més en el darrer plenari des del Grup Municipal se li preguntà a l’alcalde sobre la possible parada de l’AVE a Xàtiva i la resposta fou totalment evasiva i sense cap concreció”. Per aquestes raons des d’EU s’ha instat a que “els diputats de Izquierda Unida facen totes les gestions necessàries per millorar l’actual situació i recuperar els quatre viatges diaris que feien l’Alvia i l’Alaris de Xàtiva a Madrid i la inversa, així com la parada de l’AVE a Xàtiva.”

Segons la formació d’esquerres “des de l’arribada de l’AVE a València, la nostra ciutat ha vist minvada la seua connexió amb Madrid, de fet Xàtiva comptava amb quatre enllaços diaris per cada sentit, després se’n va quedar amb dos, aquest estiu varen ser suspesos tots d’una manera temporal, després s’implantà un viatge. Durant aquestos nadals va ser suspès totalment el servei i la setmana passada es va recuperar un viatge per cada sentit de dilluns a diumenge, exceptuant el dissabte que no hi ha servei”.

Per a Lorente “aquesta situació plena d’irregularitats en el servei i d’horaris poc efectius estan ferint de mort una de les més importants vies de connexió que tenia Xàtiva i la resta de les Comarques Centrals amb Madrid”. Segons EU “no podem oblidar que l’actual servei impossibilita realitzar cap gestió durant un sol dia a Madrid donat que l’eixida de l’Alvia des de Xàtiva és a les 15:55 hores i la seua arribada a Madrid és a les 18:25 hores, mentres que l’eixida de Madrid cap a Xàtiva és a les 19:25 hores i la seua arribada és 21:56 hores. Aquest servei també dificulta l’arribada de turistes donat que el dissabte no hi ha servei i aquest darrerament ha quedat suspès en períodes vacacionals”