Esquerra Unida aposta per fomentar els productes agroalimentaris de Km0 i ecològics

Lorente “hem d’obrir la porta a noves formes d’intercanvi i cooperació entre els productors agrícoles i els consumidors, basades en la relació directa entre el productor i el consumidor i eliminant el pes dels intermediaris»

El candidat a l’alcaldia d’EU a Xàtiva, Miquel Lorente, junt a destacats membres de la candidatura municipal han visitat el mercat de l’engròs de la ciutat. En aquest espai, Lorente ha indicat que “cal treballar i fomentar la producció i consum dels productes de la nostra terra, i fer-ho des del valor afegit d’uns productes més sans, amb major aportació nutricional i l’empoderament dels productors, que són capaços de decidir preus més justos per als seus productes». De fet, des d’EU s’aposta clarament perquè en el Pacte de Ciutat que promou la formació d’esquerres es plantege la necessitat d’articular una potent agricultura i ramaderia de proximitat i ecològica perquè poden acabar significant una oportunitat per a molta gent.

En aquest sentit, Lorente ha recordat que Xàtiva compta amb infraestructura municipal per a fer-ho possible com és el propi mercat a l’engròs, així com l’escorxador municipal tot i l’abandonament i desballestament que ha patit com a conseqüència de la deixadesa del govern popular.

Finalment en paraules d’Alfred Boluda, membre de la candidatura d’EU “a Xàtiva ja tenim productes ecològics a certs establiments i hem de possibilitar un mercat ecològic que es convoque mensualment amb l’objectiu d’anar més lluny amb l’expansió del consum ecològic i de proximitat, sumant noves propostes”.