Entrega dels VI Premis Joan Baptista Basset

picture-12

El passat divendres 13 de novembre el Casal Jaume I de la Vall d’Albaida va fer entrega dels VI Premis Joan Baptista Basset en una gala-sopar celebrada a Ca les Senyoretes (Otos). Aquesta sisena edició comptava amb un element important, el 10è aniversari del Casal Jaume I a la nostra comarca. L’organització va destacar els anys de lluita per la recuperació, promoció, difusió i defensa que les senyes d’identitat com a valencians i valencianes a la Vall d’Albaida i a la resta del País que ha portat a terme el casal al llarg d’aquesta dècada.

Els premiats d’aquesta sisena edició van ser Ximo Urenya (Premi Joan Baptista Basset a la Trajectòria en la Defensa de la Llengua i la Cultura); Toni Canet (Premis Joan Baptista Basset a la Trajectòria Cultural); i El Ball dels Locos de l’Olleria (Premis Joan Baptista Basset a l’Entitat Compromesa amb la Cultura i la Llengua). Tots ells van mostrar el seu agraïment i es van mostrar ferms en la seua intenció de continuar amb la tasca portada a terme fins ara.

picture-11Els premiats van gaudir d’una presentació personal i amistosa de persones vinculades a les seues vides. David Mira va parlar de la tasca periodística de Ximo Urenya i va fer el seu homenatge al ja desaparegut Crònica. Joan Olivares va parlar de la seua amistat amb Toni Canet i la situació del País. I Sara Vidal, presidenta de El Ball dels Locos, va parlar de l’esforç i persistència de l’entitat que representava.

L’assistència de públic va ser nombrosa, el que demostra que és un esdeveniment que va consolidant-se amb el temps.

La gala-sopar va cloure amb un concert d’Ovidi Twins que van amenitzar la resta de la vetllada amb les seues cançons genuïnes.