Encontre d’EU en defensa de la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi

L’agrupació a la Vall valora molt positivament aquest encontre

EU de la Vall d’Albaida valora molt positivament l’encontre en Alcoi entre 18 alcaldes per la defensa de la línia de tren València- Xàtiva- Ontinyent- Alcoi.

Aquest encontre ha suposat l’impuls institucional a les accions efectuades per la Plataforma Salvem el Tren per tal d’exigir tant al Ministeri de Foment com a la Generalitat el manteniment i millora d’aquest eix de vertebració de les Comarques Centrals de la Comunitat Valenciana.
El treball de la Plataforma Salvem el Tren amb presència a les comarques de la Vall d’Albaida i l’Alcoià Comtat s’ha intensificat arran de la darrera amenaça de supressió d’aquesta històrica línia de tren l’estiu passat on s’anunciava la possibilitat de substituir aquesta línia per autobusos.

Aquesta darrera amenaça fou contestada majoritàriament per la societat civil en una sèrie de mobilitzacions i actuacions, recolzaments que a hores d’ara s’han vist reforçats per la representació institucional de 18 alcaldes de territoris per on passa la línia.

Així mateix el passat dijous 27 de setembre, regidors i càrrecs públics d’ EU de les Comarques Centrals mostraren el seu recolzament a aquesta històrica línia de tren i se sumaren a les accions de la Plataforma Salvem el Tren. A la reunió celebrada a Llutxent es van traslladar les exigències de manteniment de la línia de passatgers i la posada en marxa de nou de l’estació de mercaderies a Ontinyent.

El grup lamenta l’absència significativa de l’alcalde de Xàtiva Alfonso Rus que una vegada més dóna l’esquena als interessos de les Comarques Central.