Els usuaris del Centre de Dia per a discapacitats psíquics celebren les Falles

ontinyent-falleros

Els usuaris del Centre de Dia per a persones amb discapacitats psíquiques d’Ontinyent ha volgut celebrar les falles, i fer la cremà del seu propi monument. Els xics i xiques del centre han tingut un dia màgic amb tots els seus monitors, familiars i cuidadors. Amb la d’enguany, ja son set les falles plantades al Centre, i la iniciativa s’ha convertit en part indispensable de les celebracions i actes que es allí desenvolupen.

ontinyent-falla

Cal destacar que la temàtica d’esta falla ha estat sobre els animals, i que ha requerit un gran treball, esforç i coordinació per part dels seus artistes creadors, que han sigut els mateixos usuaris. Tots ells han degut preparar cada ninot peça a peça, amb la il.lusió i la motivació que els caracteritzen. Des del centre han explicat que una tasca com esta requereix «construir partint del que tenim. I així és com enguany partim d’una torre com a peça central (facilitada per Carrosses El Llombo), i al voltant i amb materials d’allò més senzills construïm una ciutat i uns animals (alguns d’ells salvatges) que recullen tot el medi ambient que ens envolta i ens dona vida, el que coneixem», expliquen.

I es que estos xics i xiques, usuaris i monitors, són tot un exemple d’estalvi, reciclatge i sostenibilitat. «Amb una idea i uns pocs materials amb molta creativitat i manya , com no, per part de l’equip de professionals acaba veient-se un monument faller», diuen, pero recorden que també, sense els protagonistes, aço no seria possible:

  • El president de la falla (Tiago) i la fallera major (Carola) del 2010.
  • Les famílies que els acompanyen

+ i un equip de voluntaris i voluntèries «que igual ens ajuden en una eixida, passeig, dinar, com ens fan de mantenedors i mantenedores, ens instal.len un equip de so, ens porten música i sobretot ens aporten una atenció de qualitat a usuaris i usuàries, professionals i per extensió a totes les famílies».

ontinyent-fallers-majors

Es superen de nou i com cada any les expectatives per veure a la fallera major i al president de la falla vestits amb el tratge tradicional. Es un dels moments més emotius del dia per a tothom, famílies, professionals, voluntaris…

Enguany, a més, «teniem presentadora, dos mantenedores d’excepció, junt al nostre tradicional punxa-discos i un tècnic de so. Tots quatre són voluntaris i voluntàries del centre i tots quatre han esta preparats per tal de pronunciar la frase més esperada ‘Senyor pirotècnic pot començar la cremà‘», expliquen.

El dia s’ha succeït de la següent manera:

# VISITA A LA FALLA
# ESMORZAR PER A FAMÍLIES, VOLUNTARIS, PERSONES RELACIONADES I PROFESSIONALS DEL CENTRE
# VESTIM EL PRESIDENT FALLERO I LA FALLERA MAJOR
# PRESENTACIO DE L’ACTE A CÀRREC D’UNA PROFESSIONAL
# EXALTACIÓ DE LA FALLERA MAJOR DEL CENTRE I DEL PRESIDENT DE LA FALLA A CARRER DE DOS MANTENEDORES I VOLUNTÀRIES DEL CENTRE.
# CREMÀ DE LA FALLA AMB LA COL.LABORACIÓ DELS BOMBERS.
# FI DE FESTA

A més a més la setmana davantera ha estat plena d’actes fallers: des del transpàs de la banda del faller i fallera de l’any davanter als d’enguany, una globotà, una bunyolà, la plantà…

ontinyent-flames

ambient-faller