Els socialistes obriran una escola infantil pública al centre històric

Roger:«defensem un model d’ensenyament públic de qualitat a Xàtiva»

El PSPV-PSOE s’ha compromés a no tancar cap línia en l’escola pública durant la pròxima legislatura. Així ho va manifestar el seu candidat a l’alcaldia, Roger Cerdà, durant el míting celebrat divendres en el carrer Abu Masaifa de Xàtiva. Cerdà va defensar un model d’ensenyament públic, expressant el seu compromís de “mantenir les unitats actuals a les escoles públiques de la ciutat”, per tal de revertir la tendència favorable a l’ensenyament privat dels darrers 20 anys de govern popular. Segons el cap de llista socialista, l’ensenyament públic és l’únic capaç de garantir la igualtat d’oportunitats. Per la seua banda, Xelo Angulo, responsable de Polítiques Públiques dels socialistes i candidata a Corts Valencianes, va manifestar que l’educació “és un servei púbic imprescindible per garantir la cohesió social i el progrés de tots els ciutadans independentment de les seues condicions socials o econòmiques”. Al míting, també va intervenir Ignacio Reig, qui va exposar el programa econòmic del PSPV-PSOE per a l’Ajuntament de Xàtiva.

Els socialistes plantegen una bateria de millores en les infraestructures educatives de la ciutat. La principal és la creació d’una escola infantil en el nucli antic, per a xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys. A més, el PSPV-PSOE duu en el seu programa de govern la rehabilitació integral del col·legi Pla de la Mesquita. Altres actuacions contemplen diferents obres de millora en centres com ara el Taquígraf Martí, el Teresa Coloma o l’Attilio Bruschetti.

Un altre dels punts que volen abordar els socialistes és el de la participació de la comunitat educativa als centres i a la localitat. Per a Cerdà, “cal potenciar el consell escolar municipal perquè tinga poder real de decisió en l’elecció dels càrrecs directius i en la gestió dels centres. Cal afavorir un procés de diàleg amb la comunitat educativa que dote d’estabilitat al marc normatiu de l’ensenyament”.

Cerdà va informar el públic sobre els contactes mantinguts amb les universitats públiques valencianes per tal d’establir una extensió universitària a Xàtiva. Respecte a les propostes en matèria de formació professional, el PSPV-PSOE vol dissenyar l’oferta de cicles formatius de l’FP a partir de les demandes de les empreses i dels sindicats, en funció de les necessitats i garantint que l’oferta entre les diferents comarques siga complementària i flexible.

Visita a Annahuir

D’altra banda, ahir diumenge, la caravana socialista va visitar la localitat d’Annahuir, tancant així la programació d’actes a les pedanies de Xàtiva. El parc d’Annahuir va albergar un míting on intervingueren Ignacio Reig, Jordi Estellés i el candidat a l’alcaldia, Roger Cerdà. Els socialistes exposaren les línies mestres del seu programa electoral, fent especial menció a les mesures contemplades per a la seua aplicació en Annahuir. La reparació i millora de les instal·lacions esportives i la piscina municipal, l’ampliació de la dotació del centre social, la recuperació del Jardí dels Sequers, l’adequació del cementeri i la millora del funcionament del clavegueram, són algunes de les actuacions anunciades pels candidats del PSPV-PSOE.