Els centres Lluís Simarro i La Costera de Xàtiva participen al projecte Fpempresa

La iniciativa busca noves formes de col.laboració entre les empreses i els centres de Formació Professional

Els centres públics de Xàtiva que imparteixen Formació Professional, l’IES Lluís Simarro i el centre integrat CIPFP La Costera participen, junt amb 87 centres de tota Espanya, en un projecte d’innovació aplicada i transferència del coneixement en la FP del sistema educatiu, denominat Fpempresa.
Esta iniciativa compta amb un finançament del Ministeri d’Educació de més de tres milions d’euros, i està recolzat per empresaris de diversos sectors d’activitat a nivell nacional.
En línies generals, este projecte pretén buscar noves formes de col.laboració amb les empreses, i proporcionar una formació professional més coincident a les seues necessitats, permetent millorar la seua competitivitat i el nivell de qualificació dels alumnes.
Per a poder aconseguir aquesta meta, els centres de FP participants, es marquen com a primer objectiu la difusió del projecte a nivell local, comarcal i de la Comunitat Valenciana.
En aquesta línia, les pràctiques dels alumnes a les empreses i les borses d’ocupació són les maneres més conegudes de relació entre les empreses i els centres de FP.
El projecte ha comptat també amb el suport de l’Associació d’Empresaris de Xàtiva y La Costera, Adexa.