Els beneficiaris de les beques a la Font de la Figuera exposen els seus projectes

Les beques, de dos mesos de duració, se situen a l’empara de l’autonomia local i formen part del Pla Estratègic d’Ocupació i Autoocupació 2.011-2.015

En vistes a millorar la situació dels joves estudiants i/o llicenciats, diplomats i de cicles de formació, l’Ajuntament de la Font de la Figuera va convocar fa uns mesos 4 beques dins del programa «Primer Treball a la Font». Ahir dimecres, els quatre estudiants seleccionats van presentar els seus projectes davant el públic al Centre Polivalent d’aquesta localitat.

Els quatre beneficiaris de la beca «Primer Treball a la Font» han exposat els seus projectes al ciutadans. L’acte de presentació es va desenvolupar al Centre Social Polivalent de la Font de la Figuera. Els beneficiaris de la beca, Andrea Sarrió, Andrea Alcaraz, Héctor Sanchis i Mª José López van explicar, un per un, les seues propostes als assistents. Projectes que tenen molt a veure amb la seua especialització, ja que gràcies a la seua aportació el municipi disposarà, durant els dos mesos de durada de la beca, d’una periodista, una monitora de natació, un llicenciat en filologia catalana i una mestra per a la coordinació d’activitats.

Tal com ha indicat el portaveu de l’Ajuntament de la Font i regidor de joventut, Vicent Muñoz Jordà, «estem molt orgullosos per la transparència amb què s’ha desenvolupat el procés de selecció, fins i tot els representants dels sindicats UGT i CCOO ens han felicitat pel procediment» i segueix «tenint en compte la situació actual pensem que és una bona oportunitat per als estudiants o titulats. Es vital valorar la seua formació i que treballen en allò que s’han format a partir de les seues propostes”. A més, va continuar el regidor, “estes beques els cotitzen per a la desocupació”.

Un dels quatre becats, Andrea Alcaraz, ha afirmat que aquesta és una molt bona oportunitat per als estudiants o titulats i segueix: «Treballar a la teua població i a més en allò que t’agrada és molt gratificant», va comentar.

A l’hora d’avaluar els projectes es valoraven aspectes com, per exemple, que suposaren estalvi energètic per a la població, reducció de despeses municipals, promoció cultural i del valencià o assessorament a col·lectius socials i associacions i que, a més, foren serveis que d’altra forma no es pogueren oferir.

Finalment, el portaveu de l’Ajuntament també ha afirmat que ja està treballant per posar en marxa el Pla Local d’Ocupació que, dins de les possibilitats de l’Ajuntament, anirà destinat a reduir la desocupació local i substituirà els programes EMCORP, EZOIN i PAMER que s’oferien des del SERVEF.
“Reduir la desocupació és fonamental en estos moments. L’any passat amb els programes del SERVEF vam donar treball a 35 desocupats del poble, si la Conselleria considera que no té diners (aun no han abonado lo de 2011) per traure’l enguany, alguna forma caldrà que intentem suplir-ho” ha afirmat Vicent Muñoz