Els agrupaments escolta de Xàtiva, l’Olleria, Tavernes de la Valldigna i Gandia celebren el patró Sant Jordi

Serà este cap de setmana a Xàtiva i Novetlé

Els agrupaments escolta de Xàtiva, l’Olleria, Tavernes de la Valldigna i Gandia, es reuniran a Xàtiva i Novetlè per a celebrar el seu patró, Sant Jordi. A l’encontre que es realitzarà els dies 16 i 17 d’Abril, participaran aproximadament 400 scouts d’edats compreses entre els 7 i 19 anys, a més dels scouters (animadors) dels respectius agrupaments i els comitès de pares que col·laboren amb els que fers de les seues entitats.

La celebració de Sant Jordi per part de l’escoltisme ve donada per l’elecció que va fer baden Powell, fundador del mètode educatiu, no formal, que es coneix com escoltisme (scouts), degut a l’esperit de lleialtat i altruisme que se li atorga . Per aquest motiu cada any ens juntem, per conèixer altres companys, aprendre de forma activa, jugant, compartint i oferint alguna cosa a canvi.

En aquesta ocasió, els agrupaments que ens trobarem, realitzarem activitats dirigides a conèixer la ciutat de Xàtiva i els seus voltants, a banda, de realitzar una neteja de la zona del camp de futbol de Novetlè.

Dissabte de matí a les 10:30h, ens reunirem tots a la “Glorieta” (jardí José Espejo) on començaran les activitats, per la vesprada, mentre els més menuts es queden a Xàtiva, i passen la nit en escoles de la ciutat, els majors aniran a realitzar les activitats a Novetlè, on dormiran.

Per altra banda, els comitès o grups d’adults que donen suport als seus agrupaments, es trobaran el diumenge i faran un passeig per conèixer Xàtiva, aprofitant per a compartir experiències.

Altres que també seran presents al Sant Jordi son els membres de l’associació d’scouts de Xàtiva, que podrà informar a qualsevol persona que haja segut scout i tinga interès per participar-hi.