Els actes del 150 aniversari fester en Ontinyent començaran en febrer amb el trasllat del Crist

cristo-agonia-ontinyentEl proper 13 de febrer, amb el trasllat del Crist de l’agonia des de l’ermita de Santa Anna cap a l’església de Sant Carles, s’iniciaran els actes corresponents al 150 aniversari de les celebracions de Moros i Cristians d’Ontinyent.

El matí del dimarts 22 de desembre, en roda de premsa, des de la Societat de Festers s’informava d’un dels primers actes de la programació commemorativa del cent cinquanta aniversari de la Festa.

El Sr. president, Rafael Ferrero, després de comentar les raons històriques que fonamenten aquest acte, explicava que aquest trasllat extraordinari de la imatge del Crist està previst per a la vesprada del 13 de febrer.

Al dia següent del trasllat, es celebrarà una missa solemne en honor al Santíssim Crist, en la Reial Parròquia de Sant Carles, en el transcurs de la qual es farà la benedicció de les noves banderes dels dos exèrcits: moro i cristià.

També estaran les 24 banderes commemoratives de les vint-i-quatre comparses, que posteriorment, en cercavila, seran traslladades a les seus de cadascuna de les comparses.

La imatge del Crist romandrà a l’església de Sant Carles fins el dissabte 6 de març, data en la qual es farà el trasllat de retorn a l’ermita de Santa Anna. Durant els dos trasllats està prevista la possibilitat de que els fidels i gent del poble que així ho desitgen puguen ser portadors de la imatge en el tram comprés entre l’escorxador i el Pont Vell.

L’organització d’aquesta iniciativa estarà a càrrec de la colla de portadors del Crist. El Sr. Rector de Sant Carles, mossèn Juan José Portero, ressaltava la importància de començar aquestes celebracions amb el trasllat de la imatge del Crist, des de l’ermita, així com de la seua permanència a la població, ja que aquest és l’eix central de la celebració de la festa morocristiana ontinyentina.