El València participarà al torneig cadet de bàsquet de Genovés

El Joventut comptarà amb 9 participacions i el Sabonis BC debutarà a la competició

El València B.C. jugarà per desé any consecutiu el Torneig que el Club Bàsquet Genovés organitza en categoria Cadet. El València va ser qui es va emportar la primera edició, allà per l’any 2004, on un jove Víctor Claver ja va mostrar tot el seu potencial, que amb els anys s’ha confirmat. La resta de les competicions anuals els han guanyat, Joventut en 6 ocasions, el Barça en una i el Real Madrid en una altra. El torneig és un bon examen per veure en quin moment de la preparació es troben els equips.

Després del València B.C., el Joventut és l’equip que compta amb més participacions, ha estat en tots els certàmens excepte en el segon, en el que el Real Madrid i el Barça completaven el cartell junt al València B.C. i el C.B,. Genovés. Després, altres equips que han partitcipat en aquest campionat han sigut el Caprabo Lleida, en un ocasió, el F.C. Barcelona en dues, el Real Madrid en dues, l’Estudiantes de Madrid en dues, el BCM Ostrava de la República Txeca en una i l’Unicaja Màlaga en dues ocasions. És l’equip de Kaunas qui completa aquest any el cartell del Torneig, amb un plater considerat dels millors d’Europa de la categoria.

Cal dir que Pablo Iborra i Alejandro Vera, veïns de Xàtiva que juguen al València B.C., Albert Ruiz, Albert Real, Andreu Nicolau, Xabier López i Samuel Rodríguez, del Joventut i Šarūnas Toločka, ex jugador del València B.C. i actualment a l’equip lituà, deleitaran al públic amb el millor bàsquet cadet a nivell estatal.