El soterrament de la sardina a Ontinyent

soterrament-sardina
Amb les actuacions de Montserrat Palacios i Llorenç Barber

El pròxim dissabte 20 de febrer Ontinyent viurà un dia molt especial amb el soterrament de la sardina. La cita tindrà lloc a El Melic, dalt de l’ermita del Pla. Hi hauran actuacions, torrada de sardines, i la tradicional processó fúnebre amb música de batukada.

A les 19,30 actuaran Montserrat Palacios i Llorenç Barber, amb el seus respectius espectacles: Montserrat, amb Cosir i cantar: una situació per a veu, vídeo i màquina de cosir Singer; i LLorenç, amb Barberitats.

Després, al voltant de les 21,30, es celebrarà el dol de la sardina, amb una torrada de sardines (cal apuntar-se al telèfon 610396200). Més tard, s’iniciarà la processò ceremoniosament fúnebre, vitolejant els pertinents responsos, per acabar amb el soterrament i passar a la lectura de l’herència de la morta. El ritme de la cerimònia, el marcarà Batukem.

L’organització prega als interessats que confirmen la seua assistència per al sopar i, per als que vulguen participar en la processó, que vagen vestits de dol.

montserrat-palacios-2Biografia de Montserrat Palacios:

Cantant i performer d’origen mexicà, forma part de l’equip de l’imprescindible festival NITS D’AIELO I ART. Ha rebu encàrrecs de la Süddeuche Rundfunk, Escena Contemporánea, Bouesía, etc. És autora del llibre «La Mosca tras la oreja», de la música experimental Al Arte Sonoro Español i dirigeix El Lloc, un espai hispanomexicà dedicat a les noves cultures i modes artístics.

llorenc-barber2

Biografia de Llorenç Barber:

Músic d’Aielo de Malferit, és el creador d’Actum, Ensems,Taller de Música Mundana, Flatus Vocis Trio, Paralelo Madrid o Nits d’Aielo i Art. Fill de Fluxus o Cage, les seues paisatgístiques músiques d’intempèrie i perfum minimal amb campanes, sirenes de vaixell, multitud de bandes i focs d’artifici tenen lloc per tot l’ample món. El dia 20, a EL MELIC, ens mostrarà BARBERIDADES, una antologia de músiques d’altura, parlades, d’acció, etc. per a veu difònica i -com no- campanes.