El Rotary Club de Xàtiva va presentar el primer premi de la XI edició de la Biennal de Gravat “José de Ribera”

L’artista Eduardo Emilio Esparza és el guanyador d’aquesta edició

Dilluns 14 de novembre es va presentar oficialment l’obra guanyadora de la XI edició de la biennal de gravat “José de Ribera”, organitzat pel Rotary Club de Xàtiva., a les instal·lacions del club té al Restaurant Casa la Abuela de Xàtiva.

L’acte va començar fent una conferència sobre José Ribera, i després es va donar a conèixer l’obra guanyadora d’aquesta biennal, que ha estat atorgat a l’artista colombià Eduardo Emilio Esparza amb l’obra “Visibles 5” tècnica: aiguafort i colografia.. Es va fer una petita explicació de la biografia del guanyador y es pogueren visualitzar algunes imatges d’altres obres de l’autor.

A més de l’obra premiada, el Jurat va consedir per la seua qualitat 3 Mencions d’Honor, a l’obra: núm. 118 de Irving Herrera d’Oaxaca (México) titulada “Dulce cocuyo” tècnica: xilografia; a l’obra núm.280 de David Maes de Montarén (Francia) per lema “Para A. G.” amb tècnica: punta seca i granejador i 3ª a la núm. 155 de Marcin Bialas de Chruszczobrod (Polonia) amb el lema “SZA E820“, amb tècnica: aiguarfort.

La biennal ha arribat a un alt rang, ja que s’han presentat 290 obres, d’autors procedents de 36 països de tot el món. Des de Mèxic, Xina, Japó o Índia, fins EEUU, Argentina o Brasil, junt a nombrosos participants del continent europeu, i per suposat, de les diferents comunitats autònomes espanyoles.

Aquesta biennal de gravats va començar per celebrar el 400 aniversari del naixement de José de Ribera. Com la seua faceta de gravador no era molt coneguda, el Club Rotary va decidir fer-li un homenatge per reconèixer aquesta faceta de l’artista. L’any 1991 es va iniciar la biennal.

Cada dos anys realitzen una biennal de pintura i una altra de gravats, des d’un principi van tindre una bona acollida per part de l’Ajuntament de Xàtiva, i des d’aleshores col·laboren junts en aquestes biennals.

S’han seleccionat 42 obres, que seran exposades en la Casa de la Cultura a partir del 18 de Novembre.