El PSPV proposarà a Xàtiva una reducció del 15% a les retribucions de tots els representants públics

roger-cerda1
Roger Cerdà: «ha arribat el moment de demostrar austeritat i els regidors hem de ser els primers”

26-05-10 (Xàtiva).- El portaveu del PSPV en l’Ajuntament de Xàtiva, Roger Cerdà, ha anunciat que el seu grup municipal presentarà en el pròxim ple una moció per retallar una mitja del 15% les retribucions que reben els representants públics al consistori. El dirigent del PSPV ha afirmat que “ha arribat el moment de demostrar austeritat i els representants públics hem de ser els primers”, ha recordat que esta mateixa setmana el Govern d’Espanya ha reduït un 5% de mitja els salaris dels treballadors publics així com un 15% els salaris dels càrrecs públics, mesura que va tindre el suport ahir de la FEMP (Federació Espanyola de Municipis i Províncies) per a la seua aplicació als consistoris, i que també s’està aplicant de manera més dràstica encara a altres països de la Unió Europea.

Concretament la moció proposa la reducicó del15% de les retribucions que reben els regidors no alliberats per assistència al ple (270 € cobren els portaveus i el president, i 200 € la resta de regidors), per comissions informatives (126 € rep el president i 123 € els vocals) i per comissió de govern (150 € rep el president i 126 € cada vocal); també l’eliminació de les retribucions dels regidors per assistència a la junta de seguiment (120 € per assistència de vocal) i a la junta de portaveus (120 € per assistència per portaveu); i la reducció del 15% de les indemnitzacions que rebem els diferents grups polítics (8.580 € rep el PP, 5.280 € rep el PSPV i 1.980 € rep el Bloc). Finalment també s’hauria de fer una reducció d’entre el 5 i el 7%, igual que al funcionariat, dels regidors alliberats segons els salaris que perceben.

El PSPV apunta que la reducció suposarà un estalvi aproximat de 50.000 € a l’any, que se sumaran als 200.000 € de la reducció salarial dels funcionaris. Estos 250.000 €, segons marca el govern, s’hauran de destinar en primer lloc a subsanar al remanent de tresoreria derivat de l’última liquidació, a disminuir el nivell d’endeutament a llarg termini o al finançament d’inversions.

Roger Cerdà ha manifestat que “és el moment de la responsabilitat i de donar exemple, i nosaltres, la classe política, hem de ser els primer en donar exemple de compromís i de solidaritat, per tant, hem de ser els primers en reduir les despeses supèrflues i aplicar el criteri d’austeritat a la nostra tasca diària i als nostres salaris”.