El PSPV denuncia la falta d’ascensor a la Ciutat de l’Esport de Xàtiva

Els socialistes remarquen «greus carències en l’accessibilitat» d’aquestes instal·lacions

El regidor socialista responsable dels temes esportius a l’Ajuntament de Xàtiva, Pedro Aldabero, denuncia l’incompliment per part del Consistori de la normativa sobre accessibilitat en la Ciutat de l´Esport, ja que “un any i dos mesos després de inaugurar-se, les persones amb mobilitat reduïda no poden accedir al gimnàs al no estar en funcionament l’ascensor. Resulta lamentable que a hores d’ara encara no s’haja solucionat aquesta greu deficiència”, ha manifestat l´edil socialista. Per eixe motiu, ha anunciat que el seu grup plantejarà el tema en la propera reunió del Consell Esportiu Municipal i exigirà una “actuació immediata per part de la regidoria, ja que la gent en mobilitat reduïda no pot ser discriminada d’aquesta manera en una instal·lació municipal com és la Ciutat de l’Esport”, ha explicat Aldabero.

Pel que fa a la resta d’instal·lacions de la Ciutat de L’Esport, el regidor socialista explica que el tipus de sòl escollit per a les pistes de basquet “no és l’adequat ja que és excessivament rugós i això provoca nombroses ferides en els jugadors al caure a terra”. Menció a banda mereixen el tipus de cistelles escollits en les mateixes canxes de basquet, ja que segons els socialistes “tenen bases metàl·liques amb cantons afilats que han provocat més d’un accident amb ferides que han necessitat punts de sutura”. A més a més la solució adoptada que no és altra que la de posar colxonetes, “és absolutament insuficient i impròpia d’una instal·lació que ha costat més de 10 milions d’euros”, manifesta.

Totes aquestes carències més altres denunciades anteriorment, “com les mides de la piscina que impedien el desenvolupament de competicions oficials en la mateixa evidencien el descontrol, la precipitació i la falta de rigor de l’equip de govern en l’execució de l’obra i en la posada en marxa de la Ciutat de l’Esport», assenyala. Segons Aldabero, “no és possible que després de gastar-nos més de 10 d’euros no tinguem unes instal·lacions de primer nivell en les que poder desenvolupar competicions oficials. Tot açò passa per no fer les coses be i per voler inaugurar l’obra abans de les eleccions municipals”, ha sentenciat.