El PSPV demana reclamar a la Generalitat les subvencions pendents de cobrar des de fa 10 anys

Ignacio Reig: «els socialistes registrem una moció per a reclamar els interessos dels convenis que ascendeixen a 1.137.400 euros»

El PSPV de Xàtiva instarà a l’equip de govern municipal d’Alfonso Rus que inicie els tràmits per a cobrar les subvencions corresponents a la construcció del Centre Cultural de Xàtiva (CCX) i la Ciutat de l’Esport, pendents encara de cobrar des de fa 10 anys. Els socialistes recorden que el govern de Francisco Camps va concedir dues subvencions de 2.234.000 euros (Ciutat de l’Esport) en 2004 i 1.732.000 euros (CCX) en 2005.

El govern d’Alfonso Rus va acudir al Banc de Crèdit Local i va anticipar eixos diners, contractant dues préstecs pel total de la subvenció. El problema es produeix ara en esgotar els huit anys durant els quals el banc anticipa els diners, que ara exigeix el total del deute. La impossibilitat econòmica d’assumir el pagament d’estos préstecs porta a l’equip de govern del PP a haver de demanar en el pròxim ple autorització per a un nou préstec, esta vegada de 2,2 milions d’euros i a 10 anys.

El regidor socialista Ignacio Reig ha criticat que «de nou Alfonso Rus evitarà assumir el pagament del principal dels préstecs contrets, ja que contracta amb el BBVA un període de carència de 6 mesos, la qual cosa provoca que serà el futur govern municipal el que pague estes inversions que van inaugurar Camps i Rus en 2007».

Interessos de l’impagament de subvencions Reig avisa de l’enorme càrrega financera que s’està ajornant a exercicis futurs, perquè «han passat deu anys des que Camps pagara a Rus el seu suport polític a canvi de promeses d’inversions, el roin és que no va venir diners, va venir un paper signat que no serveix per res». A més lamenta el regidor socialista «l’enorme irresponsabilitat de Rus, en endeutar la ciutat anticipant unes subvencions que deu anys després no han arribat i que ja han generat un despropòsit d’1.137.400 euros en interessos». Reig recorda que este «podria alleujar la factura fiscal o pagar un pla d’ocupació de veritat, amb treball i salaris dignes», conclou.