El PSPV demana en una moció que no es cobre a Raimon per actuar en el Gran Teatre de Xàtiva

Proposen que el Carrer Blanc siga també el Carrer de Raimon

08-04-10 (Xàtiva).- El grup municipal socialista de Xàtiva presentarà en el ple de demà divendres una moció amb la qual es demanarà a l’ajuntament de la ciutat que col·labore en la celebració del 50 aniversari de la cançó ‘al Vent’ de Raimon i del mig segle sobre els escenaris del cantautor xativí “al menys no cobrant simbòlicament el preu de lloguer del Gran Teatre”, segons ha avançat el portaveu del PSPV Roger Cerdà.

El pròxim 15 de maig Raimon té programada una actuació al Gran Teatre de Xàtiva per la qual cosa l’ajuntament cobrarà 2.000 euros en concepte de taxa de lloguer, així Roger Cerdà ha qualificat de “lamentable” que “l’Ajuntament de Xàtiva no s’haja plantejat en cap moment la possibilitat de retre-li l’homenatge que el cantant es mereix”. Des del PSPV s’ha recordat que dins estos actes de celebració dels 50 anys Raimon ha rebut homenatge del món acadèmic i cultural, així la Universitat Politècnica de València va realitzar una exposició sobre la seua trajectòria i va allotar un recital, mentre que la Universitat de València li va concedir la seua medalla d’honor.

Des del PSPV consideren que així i tot l’homenatge ha d’anar més enllà i que, a banda de no cobrar-li l’actuació, també demanen “reconèixer la valuosa tasca portada a terme per Raimon en favor de la democràcia, la defensa de les llibertats personals, la cultura i la llengua pròpies atorgant-li la Medalla d’Or de la ciutat”. A mes a més els socialistes també sol·licitaran que el carrer natal de Raimon, el Carrer Blanc, passe a anomenar-se “Carrer Blanc o de Raimon”:

Roger Cerdà i Boluda, portaveu del Grup Municipal Socialista de l’Ajuntament de Xàtiva, de conformitat amb el que estableix el R.O.F., presenta al ple per a la seua aprovació, si procedeix, la següent,

MOCIÓ

EXPOSICIÓ DE MOTIUS:

El proper 15 de maig el cantant xativí Raimon actua al Gran Teatre de Xàtiva amb motiu de la seua gira commemorativa dels 50 anys de la cançó “Al vent”. Aquesta actuació no ha estat programada per l’Ajuntament, sinó que ha sigut el propi cantant el que ha fet les gestions oportunes per a poder actuar en el seu municipi i que aquest no es quedara al marge de la celebració d’aquesta important efemèride. Efemèride que no ha passat desapercebuda per les universitats valencianes. De fet, tant la UPV com la Universitat de València han aprofitat el moment per a retre-li l’homenatge que el cantautor es mereix, donat que ha sigut una de les figures més importants de la música valenciana dels darrers 50 anys.

Però no sols les universitats valencianes han reconegut el seu mèrit i la seua vàlua. La proba evident de que Raimon és un dels referents culturals més importants de la nostra terra són els nombrosos reconeixements i premis que ha rebut al llarg de la seua dilatada carrera artística. Entre ells cal destacar: el Premi d’Honor de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències de la Música Espanyola atorgat l’any 2007, la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya de l’any 1997, la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts del Ministeri de Cultura el 1995 i el Premi Nacional de Música atorgat per la Generalitat de Catalunya l’any 1994.

A tot açò, cal sumar la inestimable aportació que ha fet Raimon a la lluita per la consolidació de la democràcia al nostre país i a la defensa de les llibertats personals. De fet, durant els anys de la repressió franquista el seu coratge i la seva astúcia per contribuir a la lluita per les llibertats es manifesten en algunes actuacions multitudinàries com ara el recital de l’Institut Químic de Sarrià (novembre 1966), el debut en solitari al Palau de la Música Catalana (gener 1967), el concert a la Facultat d’Econòmiques de la Universitat de Madrid (maig 1968), el recital al Palau d’Esports de Barcelona mentre el dictador agonitza (octubre 1975) o l’únic recital autoritzat dels quatre que estaven programats al «Pabellón de Deportes del Real Madrid» (febrer 1976) amb la presència entre el públic d’una gran part de la classe política antifranquista i clandestina.

A la vista d’aquest inesgotable currículum, resulta bastant lamentable que l’Ajuntament de Xàtiva no s’haja plantejat en cap moment la possibilitat de retre-li l’homenatge que el cantant es mereix i que, a més a més, tinga la intenció de cobrar-li la taxa per l’ús privatiu del Gran Teatre.

Per tot el anteriorment exposat, proposem al Ple de l’Ajuntament de Xàtiva la següent

PROPOSTA D’ACORD

1. Exonerar del pagament de la taxa per l’ús privatiu del Gran Teatre el proper 15 de maig al cantant xativí Raimon.

2. Reconèixer la valuosa tasca portada a terme per Raimon en favor de la democràcia, la defensa de les llibertats personals, la cultura i la llengua pròpies atorgant-li la Medalla d’Or de la ciutat.

3. Iniciar el procés per al canvi de nom del carrer natal de Raimon de manera que pase a anomenar-se “Carrer Blanc o de Raimon”.

En Xàtiva, a 8 d’abril de 2010.-

Roger Cerdà i Boluda

Portaveu Grup Municipal Socialista

Un comentario sobre “El PSPV demana en una moció que no es cobre a Raimon per actuar en el Gran Teatre de Xàtiva”

  1. Ya sabeu lo que tindrem si alguna vegà torna a governar el partitsocilistadelpaisvalencia (pspv) en Xativa. L’exaltacio dels elements mes distorsionaors de la genuitat valenciana, el catalanisme atra vegà intentant avergonyirmos de la nostra valencianitat en el sant i senya de que els valencians parlem mal el català i tornali la trompa al chic, ¿o es xic?

Los comentarios están cerrados.