El proper cap de setmana, l’IEVA ha preparat dos conferències dins el cicle que ve realitzant sobre els 400 anys de l’expulsió dels moriscos

La primera d’elles tindrà lloc a Salem, este divendres 23 d’octubre, a les set i mitja de la vesprada i a les Aules Polivalents. Anirà a càrrec de l’etnògraf Sergi Gómez i Soler i du per títol «Els Moriscos i la seua pervivència en les nostres festes i costumari».

La segona conferència es celebrarà a l’Auditori Municipal de Castelló de Rugat el dissabte 24 d’octubre, a les sis i mitja de la vesprada. Serà impartida per Luz Ortiz, historiadora, i du per títol «Dones morisques i cristianes velles a la Vall d’Albaida del 1600».En este cicle de conferències ja han participat els historiadors Manuel Lomas, i Manuel Ardit, i Ignaci Girones. Este cicle de conferències commemoratives dels 400 anys de l’expulsió dels moriscos, finalitzaran a Ontinyent el 6 de novembre, amb un col.loqui-debat on participaran els historiadors: Santiago La Parra, Agustí Ventura, Alfred Bernabeu, i Ignaci Gironés. En este cicle de conferències estan col.laborant La Nostra Terra, La Societat de Festers d’Ontinyent i la Confraria de la Soledat i els ajuntaments de Bocairent, Castellò de Rugat, Salem, Quatretonda, Atzeneta d’Albaida, i Ontinyent. Tot este cicle de conferencies també ens anuncien el que serà el III Congrés d’Estudis de la Vall d’Albaida, que es realitzarà a l’Olleria en el mes de març.