El conseller de Treball visita la cooperativa Divina Aurora de Xàtiva

Climent reivindica el cooperativisme «com una forma d’economia que hem d’emprar més al nostre territori»

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, va visitar ahir la cooperativa Divina Aurora de Xàtiva i va reivindicar i va apostar per posar en valor el cooperativisme «com una forma d’economia que hem d’emprar més al nostre territori». «Les nostres cooperatives- ha afegit- atenen a una responsabilitat social empresarial molt important, estan molt inserides dintre de la societat i tenen molt en compte aspectes i valors fonamentals com la conciliació familiar i els treballadors».

Per al conseller, el fet de cooperar i col·laborar és fonamental per al nou govern i ha detallat que fins i tot «també en aquelles empreses que en moments determinants estan tenint problemes nosaltres estem intentant conduir als mateixos treballadors per a què inicien la mateixa tasca des de l’àmbit cooperatiu». Aquesta jornada s’emmarca dins de la segona ronda de visites a cooperatives que realitza el conseller per a completar un cicle en el qual es visitaran més d’una vintena d’empreses, amb l’objectiu de conèixer de primera mà la pluralitat del cooperativisme valencià i la seua destacada presència en tots els sectors productius de la Comunitat.

El conseller ha estat acompanyat pel president de la Confederació de Cooperatives, Emili Villaescusa i pel president de Divina Aurora, Félix Pont. Així, el conseller ha iniciat la jornada en la cooperativa Divina Aurora, la major fabricant d’arques fúnebres d’Espanya. Divina Aurora està present en països com Rússia, Guinea, Costa Rica, Mèxic, Xile i Estats Units i dóna ocupació a més d’un centenar de persones. Aquesta cooperativa industrial ha aconseguit en 2015 un volum de vendes proper als 9,5 milions d’euros i la formació contínua i l’alta qualificació dels seus treballadors, així com a la inversió constant en tecnologia i en I+D+i, li ha permés desenvolupar i implantar diferents solucions tecnològiques per a millorar els seus sistemes de producció i adaptar-los a les exigències del mercat.

Félix Pont, president de Divina Aurora, ha agrait la visita del conseller, “és una bona noticia perquè des de feia 25 anys cap conseller havia visitat la cooperativa”. Pont ha remarcat que Divina Auora continúa creixent i ha tancat 2015 amb un augment de la seva facturació.

Climent ha destacat que es tracta «d’un exemple del cooperativisme industrial que volem posar en valor» i ha recalcat que és una cooperativa amb 120 treballadors que té com a pilars la responsabilitat social, amb el medi ambient i també amb cadascun dels seus treballadors, «tots ells valors que volem impulsar». Respecte a les línies d’actuació del seu Departament en matèria de cooperativisme de cara a l’exercici que ara comença, ha recordat que la situació és complicada, «ja que comptem amb un pressupost de 337 milions però un deute de 469 milions d’euros, una situació que ho diu tot». «Malgrat aqueixa situació, anem a estar al costat de les nostres empreses i comerços, donant-los la confiança necessària perquè puguen seguir creixent, un suport que es posarà de manifest no solament a través de subvencions sinó també amb canvis legislatius que volem realitzar de forma consensuada».

La Conselleria d’Economia destinarà en 2016 un total de 4.886.000 euros al foment del cooperativisme i l’economia social, la qual cosa suposa, en el seu conjunt, un increment de 2.275.000 euros, equivalents a un 85,81%, sobre l’esforç pressupostari equivalent realitzat per la Generalitat en 2015. En aquest sentit, ha recordat que la Conselleria «està treballant de forma directa i coordinada amb tots els sectors productius del nostre territori amb la finalitat d’arribar a acords que milloren l’economia del dia a dia de la gent i aconseguir el nostre objectiu principal que és la cohesió social».