El Consell Escolar Municipal insta a la Conselleria d’Educació que revise els criteris per a atorgar les beques de menjador

També es va demanar que es desdoble es mòduls d’Informàtica de l’IES l’Estació
El Consell Escolar Municipal d’Ontinyent ha instat a la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació a revisar la puntuació exigida per l’obtenció de les beques assistencials de menjador en la convocatòria per al curs 2011-2012, per tal de poder augmentar el nombre de beneficiaris.
A la reunió del Consell que va tenir lloc esta setmana, es va exposar la preocupació dels assistents per les retallades de les beques assistencials de menjador en la convocatòria per al curs 2011-2012. Segons s’exposa des del Consell Escolar, “en els moments actuals de crisi econòmica i de manca de recursos en la població d’Ontinyent, amb una forta taxa de desocupació o treball en precari, és lamentable que el nombre de beques assistencials donades en els centres públics de la nostra ciutat siga tan baix”, trobant que la majoria dels centres es troben al voltant del 40%, inclús algun centre no supera el 20% del total de beques sol·licitades.

Segons exposen a la missiva adreçada a la Conselleria d’Educació, “aquesta situació ha fet que moltes famílies reconsideren l’ús dels menjador escolars, afectant els pressupostos i condicions amb les empreses contractades, la qual cosa repercutirà en el servei de menjador i personal contractat”. Aquesta situació, recorden, no coincideix amb les declaracions fetes públiques per part del Conseller d’Educació, Formació i Ocupació, José Ciscar, qui va manifestar que s’han concedit sobre el 65% de les beques assistencials sol·licitades per les famílies dels centres públics.
Per altra banda, el Consell Escolar Municipal també ha presentar un escrit demananant a la Conselleria d’Educació “que reconsidere el seu plantejament al voltant dels mòduls d’Informàtica a l’IES l’Estació i accedisca al desdoblament dels mateixos”. Segons s’exposa des del Consell Escolar, actualment estan matriculats al centre 27 alumnes al Cicle Formatiu de Grau Superior d’Administració i Finances, 27 alumnes al Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Gestió Administrativa i 26 alumnes al Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Comerç; en tots ells, s’imparteix un mòdul d’ofimàtica de 8,6 i 4 hores setmanals, respectivament.

Fins al curs 2009-2010 tots els mòduls pràctics dels cicles formatius, es desdoblaven si la matrícula superava els 20 alumnes. El curs passat es va desdoblar el grup de gestió administrativa, “però no els altres dos a pesar que la matrícula era superior a 25 alumnes”. Al primer trimestre del 2010-2011 es va publicar un llistat que reduïa considerablement el nombre de mòduls susceptibles de desdoblament, i els mòduls d’ofimàtica no eren en aquest llistat.
L’equipament de les aules d’informàtica d’Administració i Comerç no s’han renovat des del 2005 i només compten amb 18 ordinadors per a l’alumnat; les sessions d’ofimàtica són de 2 hores i, analitzat el projecte curricular, “resulta inqüestionable la necessitat que l’alumnat realitze les activitats individualment en un ordinador”, segons destaquen.
Per tot això, el Consell Escolar Municipal va acordar també demanar a la Conselleria d’Educació que incloga els mòduls d’Informàtica de l’IES l’Estació entre els susceptibles de desdoblament en els Cicles de les famílies d’ Administració i Comerç, “o si més no, que dote al centre d’aules d’informàtica noves en capacitat per atendre els 30 alumnes que poden haver inscrits en aquest cicle”.