El Club Bàsquet Genovés, subcampió autonòmic infantil

El conjunt va perdre la final davant el C.B. Sueca per 59-64

Res que reprotxar a l’equip de bàsquet del Genovés en la final autonòmica infantil que el va enfrontar al Sueca. Partit que des d’un principi es veia la gran diferència física que presentaven tots dos equips, la qual va ser determinant sobretot en la primer part. La gran envergadura dels pivots del C.B. Sueca, dos d’ells al voltant dels dos metres, condicionava l’atac dels de Genovés. Amb aquest factor i els nervis dels de La Costera els primers quarts van ser clarament dels de Sueca. No obstant, la intensitat defensiva dels del Genovés feia que en tot moment tingueren un marcador que els feia estar en el partit. S’arribà al descans amb un avantatge de 9 punts per als de Sueca i amb 4 periodes per davant. Els dos primers de la segona part també foren de domini del C.B. Sueca que aconseguiren un avantatge de 12 punts, però les ganes, el treball fet durant tota la temporada començava de nou a donar resultats i així aconseguien reduir la diferència fins colocar-se a 2 punts, sobretot per la intensitat defensiva i la claretat en l’atac.

En aquesta situació i amb dos baix, el Genovés va tindre un atac per empatar el partit, però el baló no va voler entrar en la cistella i no pogueren aconseguir forçar la pròrroga.

El seu entrenador, Quique Orts comentava que “ha estat un plaer poder dirigir i arribar a aquesta final en aquest grup de xavals, pense que avuí pot ser no hem guanyat la final , però hem demostrat que el nostre equip es capaç de competir contra un poderòs Sueca amb jugadors que nosaltres es molt complicat de parar. Tan sols felicitar al C.B: Sueca per la victòria però sobretot felicitar al meu equip no tan sols per aquesta final, sinò per tot l’any que m’han oferit i dels quals estic super orgullós”.

També, des del Club es volia felicitar a l’equip infantil “pel treball fet i sobretot per la imatge i l’esportivitat que han mostrat. Moltes vegades en equips de formació no sols guanya l’equip que més cistelles fa. Guanyar en aquestes categories va molt més enllà de clavar una cistella més que l’equip contrari, i avuí els nostres infantils han guanyat en aquesta faceta de manera abultada. Felicitar-los a tots i al seu entrenador, per totes les coses, fóra del bàsquet, que ha ensenyat a aquestos xiquets i sobretot en aquest dia. Trobar-se en la situació en la que s’ha trobat i actuar de la manera que s’ha actuat mereix el reconeixement de tot el club. El bàsquet de formació no és guanyar és formar, jugadors i persones, i Quique ho ha aconseguit. Per tant sols donar-li les gràcies i animar-lo a seguir en el mateix camí”.