El Centre Cultural Caixa Ontinyent acull dos noves exposicions relacionades amb el món fester

La trajectòria del “Mestre Ferrero” i els 45 anys de la comparsa Bucaneros d’Ontinyent, cites obligades per als amants de la festa de moros i cristians

Mestre Ferrero.

El Centre Cultural Caixa Ontinyent acull, a partir d’este cap de setmana, dos noves exposicions, ambdós relacionades amb el món fester.

La primera d’elles, organitzada per la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent (SUAMO), s’inaugurarà el divendres 13 de juliol, a les 20:00 hores, i es compon de trenta composicions fotogràfiques que mostren la trajectòria i les diferents èpoques de José María Ferrero Pastor, el “Mestre Ferrero”, membre de SUAMO i un dels compositors i directors de música festera més prolífics de la Comunitat Valenciana.

L’acte d’inauguració es complementarà amb la presentació de la web del Mestre Ferrero, on podrà consultar-se la seua biografia, homenatges, articles de premsa, articles redactats pel propi compositor, tot el seu catàleg d’obres (inclòs l’àudio i les partitures de totes les seues obres), i un apartat especial a la marxa mora “Chimo”.

L’exposició podrà visitar-se fins al pròxim 29 de juliol, de dimarts a divendres de 18:00 a 21:00 hores; i dissabtes, diumenges i festius, de 12:00 a 14:00 hores i de 18:00 a 21:00 hores.

Comparsa Bucaneros

La segona exposició mostra, en imatges, els 45 anys d’història de la comparsa Bucaneros d’Ontinyent i el seu esdevindre en les festes de Moros i Cristians de la ciutat.

Esta exposició s’inaugurarà també el divendres 13 de juliol, a les 20:45 hores, i es compon de fotografies agrupades per actes festers, que van reflectint els canvis generacionals i l’evolució de la comparsa. En definitiva, una exposició en què molts festers d’Ontinyent podran veure’s reflectits.

La mostra podrà visitar-se fins al pròxim 28 de juliol, de dimarts a divendres de 18:00 a 21:00 hores; i dissabtes, diumenges i festius, de 12:00 a 14:00 hores i de 18:00 a 21:00 hores.