El Casal Jaume I denuncia el tancament del Consell Local de la Joventut d’Ontinyent

Des del col.lectiu afirmen que es deu a un retall del 50% de la subvenció de l’Ajuntament

El col.lectiu del Casal Jaume I de la Vall d’Albaida ha denunciat esta setmana el tancament del Consell Local de la Joventut d’Ontinyent, degut a un dràstic retall en les subvencions per part de l’Ajuntament de la ciutat i que impedirà el seu finançament. La situació, afirmen, afecta a tota la població jove ontinyentina, i la quantitat econòmica que es destinarà per persona a partir d’ara serà de 1,16 euros per jove. A continuació, reproduïm el text íntegre que ha sigut remés per la agrupació:

L’Ajuntament margina als joves d’Ontinyent

“Des del Casal Jaume I de la Vall d’Albaida volem demanar que el nostre consistori rectifique està decisió de tancar el CLJO”

L’ajuntament d’Ontinyent, a través de la regidoria de Joventut, ha demostrat recentment el seu poc interès en els joves de la nostra ciutat. El nostre consistori ha reduït en un 50% la subvenció que destina al Consell Local de la Joventut d’Ontinyent, provocant així el seu tancament, ja que amb eixa retallada no es pot mantenir este servei, ni tant sols pagar a la tècnica.

Des del Casal Jaume I de la Vall d’Albaida volem mostrar la nostra disconformitat en esta decisió presa pel consistori local, perquè d’esta manera han aconseguit que el CLJO tanque les seues portes i deixe als joves ontinyentins sense l’oferta de cursos, orientació en els estudis i també laboral, que des d’esta entitat es proporcionava. El més vergonyós de tot és que amb l’actual subvenció de 15.000 euros es dedica a cada jove de la nostra ciutat la irrisòria quantitat de 1,16€.

A més considerem que aquest és un servei imprescindible per a qualsevol població, i més en el cas d’Ontinyent, ja que som una població de 38.000 habitants, una part d’ells joves que ara s’han quedat sense este servei i potser hagen d’acudir a altres localitats per tal de suplir aquesta mancança.

Volem destacar també que el Partit Popular, des que està manant, no ha sabut fer altra cosa que tombar tot el que s’ha aconseguit al llarg de 30 anys. Un bon exemple són la retallada de personal en el departament de Serveis Socials de l’ajuntament, la despesa extra que es dedica ara a la Televisió d’Ontinyent a causa de l’emissió en TDT a través de la cadena MK i l’eliminació del requisit lingüístic de Coneixements de Valencià per al funcionariat ontinyentí.

Esta retallada, a més de demostrar el poc interès de l’Ajuntament en els joves d’Ontinyent, també ens fa pensar que el nostre consistori, el que té és por d’esta organització que funciona de manera autònoma i democràtica, sense l’estricta vigilància de la nostra alcaldessa.

El Casal Jaume I de la Vall d’Albaida, com a part afectada en este retall pressupostari, ja que el grup jove del casal forma part del Consell de la Joventut, volem demanar que el nostre consistori rectifique està decisió que menysprea als joves ontinyentins i torne a dedicar la subvenció que ja dedicava anteriorment. També reclamem que es destine una partida exclusiva per a pagar al tècnic del CLJO, igualment que la que es dedica per a l’arrendament. Això sí, eixe tècnic ha de continuar sent elegit pel CLJO.

Imaginem que l’Ajuntament no respondrà a esta denúncia, ja que solament contesta als seus contrincants polítics, cosa que demostra que sols li importa la vessant política i no es preocupa per la ciutadania.