El BLOC presenta una moció al ple per demanar que es puga veura TV3

Suñer: “després del tancament dels repetidors de TV3 al País Valencià i de la no tramitació ”

Després del tancament dels repetidors que havia instal·lat Acció Cultural del País Valencià i des dels que encara s’emetia el senyal de la televisió catalana TV3, tancament que ja vam patir a la nostra comarca amb el repetidor instal·lat a Santa Anna ja fa uns mesos, el BLOC de Xàtiva ha decidit presentar una moció en el ple d’aquest divendres per tal de demanar que aquesta televisió es puga veure a tot el País Valencià.

Segons Cristina Suñer, portaveu del BLOC a l’Ajuntament i candidata a l’alcaldia per aquesta formació “és un contrasentit que puguem veure emissions de moltes televisions privades, la major part d’elles pròximes al PP, i moltes de baixa qualitat, i no puguem veure les emissions d’una televisió que es fa en la nostra llengua, que emet una programació de qualitat i amb uns punts de vista diferents, més encara quan la instal·lació dels repetidors va ser sufragada per més de 100 000 valencians i valencianes que la van pagar de la seua butxaca. L’afany censurador del PP arriba al punt d’imposar unes multes de més de 700 000 euros a Acció Cultural, una associació que des de sempre ha treballat per la nostra llengua i la nostra cultura, mentre dóna subvencions a les que són de la seua corda.”

En la moció es demana que ‘l’Ajuntament inste la Generalitat Valenciana a negociar amb la Generalitat de Catalunya i amb el Govern de les Illes Balears la reciprocitat de la recepció de les respectives televisions autonòmiques per tal d’ampliar l’oferta televisiva en la nostra llengua’, i també que ‘l’Ajuntament inste el Govern d’Espanya que tramite i pose en funcionament amb la major brevetat la Iniciativa Legislativa Popular “Televisió Sense Fronteres” que permetrà la reciprocitat d’emissions entre les Corporacions Audiovisuals catalana, valenciana i balear’.

Al respecte, la regidora nacionalista considera que “la manca d’interés de tramitar aquesta iniciativa, que van signar més de 650 000 persones de tot l’estat, dels quals més de 250 000 eren valencians i valencianes, mostra també la manca d’interés del govern espanyol en que es respecte la pluralitat lingüística i s’ajude i es difonga la nostra llengua, com marquen les directrius de la Carta Eu¬ropea de les Llengües Regionals o Minoritàries, signada pel govern d’Aznar en l’any 2000.” Suñer espera que aquesta moció, que ja ha sigut aprovada per unanimitat per Ajuntaments com el de Castelló de la Plana, s’aprove també a Xàtiva.

Un comentario sobre “El BLOC presenta una moció al ple per demanar que es puga veura TV3”

  1. ¡¡¡Buenaaaasss!!! No mes fer notar que para Cristina Suñer la nostra llengua es el català. Opinio respetable com totes les opinios respetables… lo que ya no es tan respetable es que eixa opinio duga implicit que el valencià tal i com l’hem heretat dels nostres antepasatas –avantapasats- un llenguache viu i apegat als parlants valencians, que eixe valencià no existis perque te que ser català para que el nacionalindependentistes catalans tinguen segle d’or i lliteratura clasica, que tidreu no heu tenen si no mos heu furten als valencians. Bones falles.
    Ara no vindrà qui diga que lo que yo defenc son les faltes d’ortografia, l’unic pecat mortal que queda, segons el Mestre.. juas, juas.

Los comentarios están cerrados.